Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Veld met zonnepanelenVeld met zonnepanelen

Openstelling SDE++ 2023 uitgesteld tot 5 september

De SDE++-openstelling van juni 2023 is verplaatst naar het najaar. De regeling is nu open van 5 september t/m 5 oktober. Interessant als u wilt investeren in technieken om CO2-uitstoot te verminderen. Denk aan zonnepanelen- en vergistingsinstallaties.

29 juni 2023

Goedkeuring nodig door staatssteunregels

In de nieuwe aanvraagronde van de SDE++ moeten zogenaamde ‘hekjes’ in het budget ervoor zorgen dat subsidieaanvragen met inzet van minder rendabele technieken meer kans maken op subsidie. Met een hekje rond een deel van het budget wordt een minimaal bedrag gereserveerd voor technieken die werken met lage-temperatuurwarmte, hoge-temperatuurwarmte en moleculen. Deze technieken zijn op de korte termijn minder kosteneffectief, maar op de langere termijn noodzakelijk voor de energietransitie.

Voor bovenstaande aanpassing moet het kabinet nog goedkeuring krijgen van de Europese Commissie. Het is de reden dat de openstelling uitgesteld is.

Aanvraag alvast voorbereiden

In afwachting van goedkeuring voor de aangepaste regeling is de openstelling verplaatst naar het najaar: 5 september tot en met 5 oktober 2023. De regeling wordt wel op korte termijn gepubliceerd in de Staatscourant, zodat ondernemers zich kunnen voorbereiden op een aanvraag.

Andere mogelijkheden

Naast de SDE++-regeling zijn er ook andere mogelijkheden om verduurzaming te stimuleren. Denk aan de ISDE-subsidie voor investeringen in (relatief) kleine zonnepanelen-installaties, kleine windmolens, warmtepompen, maar ook isolatiemaatregelen (woningen). Een andere mogelijkheid is de Energie-investeringsaftrek (EIA) voor zakelijke investeringen in energiezuinige bedrijfsmiddelen.

Kortom, genoeg opties als u wilt verduurzamen of energie wilt besparen. We adviseren u graag over de mogelijkheden.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Dennis TimmermansDennis Timmermans
Neem contact met mij op

Dennis Timmermans
Consultant subsidies bij Epiic

Bel: 06-10208935

Linkedin
whitepaper
Placeholder for Bedrijfspand duurzaam bouwenBedrijfspand duurzaam bouwen

Download het whitepaper

Duurzaam bedrijfspand? Fiscaal voordeel en subsidie

Wilt u investeren in de bouw of verbouw van een bedrijfspand? En wilt u daarbij milieuvriendelijke en energiezuinige maatregelen treffen? Dan zijn er diverse mogelijkheden om fiscaal voordeel te ontvangen of subsidie aan te vragen. Denk aan de investeringsregelingen EIA en MIA\Vamil of aan subsidies zoals ISDE en SDE++.

Ook interessant voor u

Placeholder for ZonneboilerZonneboiler
NieuwsIn 2023 investeren in duurzame energie? De ISDE-subsidie wijzigt

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) wil de overheid ondernemers en woningeigenaren stimuleren om te investeren in duurzaamheid. In 2023 wijzigt de subsidie op een aantal punten.

Placeholder for Man legt zonnepanelenMan legt zonnepanelen
NieuwsISDE-subsidie voor zakelijke gebruikers die investeren in zonnepanelen

De ISDE-subsidie biedt interessante kansen voor het investeren in zonnepanelen.

NieuwsAanspraak maken op SDE++? Een kwalitatief goed projectplan helpt

De subsidie SDE++ richt zich zowel op hernieuwbare energie als op CO2-reductie. De regeling gaat 5 september open. Een goed plan? Meer kans!

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws