Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Ontwikkelen personeelOntwikkelen personeel

Samen werken aan personeelsontwikkeling met SLIM-subsidie

Vanaf 1 juni 2023 kunt u als samenwerkingsverband weer SLIM-subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor het laten opstellen van een ontwikkelplan of het ontwikkelen van een nieuwe leermethode. Een aanrader voor mkb'ers die niet alleen het wiel willen uitvinden.

Waarom SLIM-subsidie?

Met de SLIM-subsidie stimuleert de overheid u als ondernemer om een leerrijke werkomgeving voor uw personeel te realiseren. De ontwikkeling van medewerkers bepaalt in grote mate het succes van uw onderneming. Het is dus van groot belang om hier aandacht aan te besteden in uw medewerkersbeleid. Met de SLIM-subsidie kunt u op verschillende manieren investeren in de kennis en vaardigheden van uw personeel.

Aantrekkelijke werkgever

Grote bedrijven beschikken over complete HR-afdelingen om hun personeel te begeleiden bij hun ontwikkeling en loopbaan. Voor het mkb daarentegen is het vaak lastig tijd vrij te maken om vakkennis en soft skills van medewerkers op peil te houden. Er is genoeg aanbod van cursussen en trainingen, maar in hoeverre sluiten deze gericht aan op uw specifieke wensen? Daarnaast is het de kunst om ontwikkeling blijvend te stimuleren. Dit is noodzakelijk om door te kunnen groeien en als aantrekkelijke werkgever te worden gezien. Maar hoe kunt u nu met minimaal financieel risico investeren in de ontwikkeling van uw bedrijf en een stabiel tevreden medewerkersbestand?

Voorwaarden SLIM

Als ondernemer kunt u tweemaal per jaar individueel SLIM-subsidie aanvragen: van 1 maart tot en met 30 maart en van 1 september tot en met 28 september. Het maximum subsidiebedrag is € 25.000. Daarnaast kunt u van 1 juni tot 27 juli als samenwerkingsverband een subsidieaanvraag indienen. Voorwaarde is dat u dit met minimaal twee niet-verbonden mkb-bedrijven doet. Het subsidiepercentage kan oplopen tot 60% van de subsidiabele kosten en een maximum van € 500.000 (minimaal € 210.000 aan kosten). De overheid neemt daarmee de uitdrukking ‘alleen ben je sneller, maar samen kom je verder’ ter harte.

Waarom samen SLIM?

Elk bedrijf heeft wel een samenwerkingsverband in de keten en/of in dezelfde branche. Deze bedrijven kunnen samen optrekken om bijvoorbeeld een ontwikkelplan te laten opstellen. Hierin kunt u, naast de huidige stand van zaken, de gevolgen van trends zoals digitalisering, robotisering en technologisering beschrijven, inclusief de verwachte benodigde kennis en vaardigheden. Vervolgens kunt u dit plan vertalen naar persoonlijke ontwikkelplannen voor uw medewerkers.

Een andere mogelijkheid is om gezamenlijk een nieuwe leermethode te laten ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is een kennisbank waarin bedrijven uit het samenwerkingsverband hun kennis en expertise vastleggen en delen. Maar het is ook mogelijk om specifiek opleidingsmateriaal, zoals e-learnings te ontwikkelen of een complete bedrijfsoverstijgende opleiding voor het samenwerkingsverband waarin medewerkers van elkaar kunnen leren.

Het voordeel van SLIM-samenwerking is dat u niet alleen het wiel hoeft uit te vinden. Daarnaast versterkt deze subsidie de onderlinge samenwerking en kennisdeling.

Specialist SLIM

De SLIM-subsidie helpt bedrijven echt verder in hun ontwikkeling. Wilt u uw kans op een succesvolle aanvraag vergroten? Epiic is specialist in de SLIM-regeling.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure
Neem contact met mij op

Patrick Verschure
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-53186164

Linkedin
whitepaper
Placeholder for Medewerkers samen aan tafelMedewerkers samen aan tafel

Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

Download het whitepaper

Subsidieregeling SLIM voor mkb-ondernemers die hun medewerkers een leven lang willen laten leren en ontwikkelen op de werkvloer. Download het whitepaper.

Ook interessant voor u

Placeholder for medewerkers in fabriek krijgen uitlegmedewerkers in fabriek krijgen uitleg
Subsidies en personeel
NieuwsNieuw: 50% voorschot op SLIM-subsidie

Vanaf 1 maart 2023 is het voor mkb-bedrijven weer mogelijk zelfstandig SLIM-subsidie aan te vragen. Nieuw dit jaar is dat u een voorschot kunt krijgen van 50% over het subsidiebedrag. Volledig voorfinancieren hoeft dus niet meer.

Placeholder for E-learningE-learning
Subsidies en personeel
NieuwsSamen werken aan personeelsontwikkeling met SLIM-subsidie

Ook in 2023 kunt samen met andere mkb'ers weer SLIM-subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor het maken van ontwikkelplannen of een nieuwe leermethode.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws