Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for E-learningE-learning

Samen werken aan personeelsontwikkeling met SLIM-subsidie

Ook in 2023 kunt samen met andere mkb'ers weer SLIM-subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor het maken van ontwikkelplannen of een nieuwe leermethode.

Waarom SLIM-subsidie?

Vanaf 1 juni 2023 kunt u als samenwerkingsverband weer SLIM-subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor het laten opstellen van een ontwikkelplan of het ontwerpen van een nieuwe leermethode. Een aanrader voor ondernemers die niet alleen het wiel willen uitvinden.

Met de SLIM-subsidie stimuleert de overheid u om een leerrijke werkomgeving voor uw personeel te creëren. De ontwikkeling van medewerkers bepaalt in grote mate het succes van uw onderneming. Het is dus belangrijk om hier aandacht aan te besteden in uw medewerkersbeleid. Met de SLIM-subsidie kunt u op verschillende manieren investeren in de kennis en vaardigheden van uw personeel.

Aantrekkelijke werkgever

Grote bedrijven beschikken over complete HR-afdelingen om personeel te begeleiden bij hun ontwikkeling en loopbaan. Voor het mkb daarentegen is het vaak lastig tijd vrij te maken om vakkennis en soft skills van medewerkers op peil te houden. Er zijn genoeg cursussen en trainingen, maar in hoeverre sluiten deze aan op uw specifieke wensen? Daarnaast is het de kunst om ontwikkeling blijvend te stimuleren. Dit is noodzakelijk om door te kunnen groeien en als aantrekkelijke werkgever te worden gezien. Maar hoe kunt u met minimaal financieel risico investeren in de ontwikkeling van uw bedrijf en een stabiel tevreden medewerkersbestand?

Voorwaarden aanvraag SLIM-subsidie

Als individuele mkb-ondernemer kunt u tweemaal per jaar SLIM-subsidie aanvragen: van 1 maart tot en met 30 maart en van 1 september tot en met 28 september. Het maximum subsidiebedrag is € 25.000. Daarnaast kunt u van 1 juni tot 27 juli als samenwerkingsverband een subsidieaanvraag indienen. Voorwaarde is dat u dit met minimaal twee niet-verbonden mkb-bedrijven doet. Het subsidiepercentage kan oplopen tot 60% van de subsidiabele kosten en een maximum van € 500.000 (minimaal € 210.000 aan kosten). De overheid neemt daarmee de uitdrukking ‘alleen ben je sneller, maar samen kom je verder’ ter harte.

Waarom samen SLIM?

Elk bedrijf heeft wel een samenwerkingsverband in de keten of branche. Deze bedrijven kunnen samen optrekken om bijvoorbeeld een ontwikkelplan te laten opstellen. Hierin kunt u, naast de huidige stand van zaken, de gevolgen van trends zoals digitalisering, robotisering en technologisering beschrijven, inclusief de verwachte benodigde kennis en vaardigheden. Vervolgens kunt u dit plan vertalen naar persoonlijke ontwikkelplannen voor uw medewerkers.

Een andere optie is om gezamenlijk een nieuwe leermethode te laten ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is een kennisbank waarin bedrijven uit het samenwerkingsverband hun kennis en expertise vastleggen en delen. Maar het is ook mogelijk om specifiek opleidingsmateriaal, zoals e-learnings te ontwikkelen of een complete bedrijfsoverstijgende opleiding waarin medewerkers van elkaar leren.

Het voordeel van SLIM-samenwerking is dat u niet alleen het wiel hoeft uit te vinden. Daarnaast versterkt deze subsidie de onderlinge samenwerking en kennisdeling.

Whitepaper
Placeholder for Medewerkers samen aan tafelMedewerkers samen aan tafel

Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

Download het whitepaper

Subsidieregeling SLIM voor mkb-ondernemers die hun medewerkers een leven lang willen laten leren en ontwikkelen op de werkvloer. Download het whitepaper.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Patrick
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure
De SLIM-subsidie helpt bedrijven echt verder in hun ontwikkeling. Wilt u uw kans op een succesvolle aanvraag vergroten? Neem contact met mij op

Patrick Verschure
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-53186164

Linkedin
Placeholder for E-learningE-learning
Subsidies voor personeelSubsidies voor personeel

Door te investeren in uw medewerkers investeert u ook in de toekomst van uw bedrijf.

Subsidies voor personeel
Placeholder for Medewerkers samen aan tafelMedewerkers samen aan tafel
SLIM subsidieInvesteren in de ontwikkeling van uw medewerkers

Investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers en dus in uw onderneming? Maak gebruik van de SLIM subsidieregeling.

SLIM subsidie
Placeholder for Gieter potentialsGieter potentials

SLIM-aanvraag goedgekeurd? Vijf tips voor een succesvol traject

SLIM-project succesvol uitvoeren? Vijf tips

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.