Placeholder for Ontwikkelen personeelOntwikkelen personeel

Samen werken aan personeelsontwikkeling met SLIM-subsidie

Eenmaal per jaar kunt u samen met andere mkb'ers SLIM-subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor het maken van ontwikkelplannen of een nieuwe leermethode.

01 januari 2024

Waarom SLIM-subsidie?

Elk jaar kunt u in de zomer als samenwerkingsverband SLIM-subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor het laten opstellen van een ontwikkelplan of het ontwerpen van een nieuwe leermethode. Een aanrader voor ondernemers die niet alleen het wiel willen uitvinden.

Met de SLIM-subsidie stimuleert de overheid u om een leerrijke werkomgeving voor uw personeel te creëren. De ontwikkeling van medewerkers bepaalt in grote mate het succes van uw onderneming. Het is dus belangrijk om hier aandacht aan te besteden in uw medewerkersbeleid. Met de SLIM-subsidie kunt u op verschillende manieren investeren in de kennis en vaardigheden van uw personeel.

Aantrekkelijke werkgever

Grote bedrijven beschikken over complete HR-afdelingen om personeel te begeleiden bij hun ontwikkeling en loopbaan. Voor het mkb daarentegen is het vaak lastig tijd vrij te maken om vakkennis en soft skills van medewerkers op peil te houden. Er zijn genoeg cursussen en trainingen, maar in hoeverre sluiten deze aan op uw specifieke wensen? Daarnaast is het de kunst om ontwikkeling blijvend te stimuleren. Dit is noodzakelijk om door te kunnen groeien en als aantrekkelijke werkgever te worden gezien. Maar hoe kunt u met minimaal financieel risico investeren in de ontwikkeling van uw bedrijf en een stabiel tevreden medewerkersbestand?

Voorwaarden aanvraag SLIM-subsidie

Als individuele mkb-ondernemer kunt u tweemaal per jaar SLIM-subsidie aanvragen: van 1 maart tot en met 28 maart en van 3 september tot en met 30 september. Het maximum subsidiebedrag is € 25.000. Daarnaast kunt u van 3 juni tot 31 juli als samenwerkingsverband een subsidieaanvraag indienen. Voorwaarde is dat u dit met minimaal twee niet-verbonden mkb-bedrijven doet. Het subsidiepercentage kan oplopen tot 60% van de subsidiabele kosten en een maximum van € 500.000 (minimaal € 210.000 aan kosten). De overheid neemt daarmee de uitdrukking ‘alleen ben je sneller, maar samen kom je verder’ ter harte.

Waarom samen SLIM?

Elk bedrijf heeft wel een samenwerkingsverband in de keten of branche. Deze bedrijven kunnen samen optrekken om bijvoorbeeld een ontwikkelplan te laten opstellen. Hierin kunt u, naast de huidige stand van zaken, de gevolgen van trends zoals digitalisering, robotisering en technologisering beschrijven, inclusief de verwachte benodigde kennis en vaardigheden. Vervolgens kunt u dit plan vertalen naar persoonlijke ontwikkelplannen voor uw medewerkers.

Een andere optie is om gezamenlijk een nieuwe leermethode te laten ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is een kennisbank waarin bedrijven uit het samenwerkingsverband hun kennis en expertise vastleggen en delen. Maar het is ook mogelijk om specifiek opleidingsmateriaal, zoals e-learnings te ontwikkelen of een complete bedrijfsoverstijgende opleiding waarin medewerkers van elkaar leren.

Het voordeel van SLIM-samenwerking is dat u niet alleen het wiel hoeft uit te vinden. Daarnaast versterkt deze subsidie de onderlinge samenwerking en kennisdeling.

Whitepaper
Placeholder for Medewerkers samen aan tafelMedewerkers samen aan tafel

Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

Download het whitepaper

Subsidieregeling SLIM voor mkb-ondernemers die hun medewerkers een leven lang willen laten leren en ontwikkelen op de werkvloer. Download het whitepaper.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Patrick
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure
De SLIM-subsidie helpt bedrijven echt verder in hun ontwikkeling. Wilt u uw kans op een succesvolle aanvraag vergroten? Neem contact met mij op

Patrick Verschure
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-53186164

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Stage in autogarageStage in autogarage
Subsidies en personeel
WhitepaperEen leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

SLIM is een subsidieregeling voor ondernemers uit het mkb die het belangrijk vinden dat hun medewerkers een leven lang kunnen leren en zich zo verder ontwikkelen op de werkvloer.

Placeholder for Oudere werknemer in fabriekOudere werknemer in fabriek
Subsidies en personeel
NieuwsMDIEU voor duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden

Vindt u het als ondernemer belangrijk dat uw medewerkers gezond kunnen doorwerken tot hun pensioen? Of wilt u oudere werknemers met zwaar werk de mogelijkheid geven eerder te stoppen met werken? Dan biedt de MDIEU interessante mogelijkheden.

Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren
Subsidies en personeel
NieuwsGa nu samen voor SLIM

Vindt u het belangrijk te investeren in de kennis en groei van uw medewerkers? Dan kunt u op drie momenten in 2024 de SLIM-subsidie aanvragen. Wees er wel op tijd bij. De SLIM-regeling is populair!

Placeholder for Academie podologieAcademie podologie
De SLIM-subsidie heeft de Academie voor Podologie geholpen om de branche te moderniseren
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure

Patrick Verschure
Consultant innovatie, Epiic

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.
Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.