Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for pijlen in dartbordpijlen in dartbord

Slagingskans MIT-subsidie flink vergroot in Zuid-Holland

Wilt u als ondernemer in Zuid-Holland gebruikmaken van MIT-subsidie? Uw kansen op een succesvolle aanvraag zijn in 2023 aanmerkelijk groter.

MIT Haalbaarheid en R&D

De subsidie Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) ondersteunt mkb-ondernemingen die investeren in innovatie en nog in de eerste fase van ontwikkeling zitten. De MIT-subsidieregeling kent jaarlijks twee subsidierondes: een voor haalbaarheidsstudies en een voor R&D-samenwerkingsprojecten.

MIT Haalbaarheidsprojecten is bedoeld voor mkb’ers die een haalbaarheidsstudie willen uitvoeren. MIT R&D richt zich op bedrijven die in samenwerking een innovatietraject willen uitvoeren. Iedere variant kent zijn eigen eisen en voorwaarden.

Wijzigingen MIT-subsidie in 2023 voor Zuid-Holland

Zowel voor MIT Haalbaarheidsstudies als MIT R&D-samenwerkingsprojecten zijn er twee belangrijke wijzigingen:

  1. Een mkb-bedrijf mag voortaan na honorering van een MIT-subsidieaanvraag het jaar erop geen aanvraag meer indienen. Dit geldt ook voor bedrijven die voor meer dan 25% eigendom zijn of onder zeggenschap vallen van een persoon die het jaar ervoor een aanvraag gehonoreerd heeft gekregen. U kunt dus vanaf 2023 nog maar één keer per twee jaar gebruikmaken van MIT Haalbaarheid of R&D. Het is dus cruciaal om dit af te stemmen met al uw partners.
  2. Is er sprake van 25% of meer zeggenschap door dezelfde persoon in verschillende bedrijven? Dan is het vanaf 2023 niet meer mogelijk om meerdere MIT-subsidieaanvragen in te dienen voor meerdere bedrijven. Dient u toch meer aanvragen in (als aanvrager of partner)? Dan worden alle subsidieaanvragen geweigerd.

Bovenstaande nieuwe regels zorgen ervoor dat uw kansen op goedkeuring van uw MIT-aanvraag aanzienlijk groter zijn geworden.

Aanvragen MIT-subsidie 2023

De aanvraagperiode voor MIT Haalbaarheid loopt van 4 april tot en met 12 september 2023 en die voor MIT R&D-samenwerkingsprojecten loopt van 6 juni tot en met 12 september 2023. Heeft u hulp nodig bij opstellen van uw subsidieaanvraag? Of wilt u het subsidietraject volledig uit handen geven? Onze experts hebben veel ervaring met MIT-aanvragen. Wij adviseren en ondersteunen u graag. Zo vergroot u uw kans op een succesvolle aanvraag.

Wilt u meer informatie over de MIT-subsidie? Download het whitepaper 'De MIT-subsidieregeling: speciaal voor mkb'ers die innoveren'.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Joost SimkensJoost Simkens
Neem contact met mij op

Joost Simkens
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-51498348

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Robot prototype met medewerkerRobot prototype met medewerker
WhitepaperMIT subsidieregeling: speciaal voor mkb’ers die innoveren

Bekijk of uw innovatie in aanmerking komt voor de MIT-subsidieregeling.

Placeholder for Brainstorm innovatieBrainstorm innovatie
NieuwsMIT R&D samenwerkingsprojecten: subsidie voor mkb’ers die samen innoveren

Op 6 juni gaat de subsidie MIT R&D samenwerkingsprojecten weer open. Als mkb'er kunt u samen met andere mkb'ers werken aan een innovatie die aansluit bij een van de Topsectoren. Deze subsidie kan dan interessant zijn voor uw project.

Whitepaper
Placeholder for Robot prototype met medewerkerRobot prototype met medewerker

Download het whitepaper

Subsidie voor innovatie: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder

Innovatieve ondernemers zijn heel belangrijk voor de Nederlandse economie. Dat is de reden dat de overheid het mkb graag ondersteunt bij het ontwikkelen of vernieuwen van producten of diensten. Speciaal hiervoor is de subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) in het leven geroepen. Het MIT-programma kent twee instrumenten: MIT-Haalbaarheidsprojecten en MIT R&D-samenwerkingsprojecten.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws