Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for RobotRobot

Slagingskans MIT-subsidie groot in Zuid-Nederland

Wilt u als ondernemer in Zuid-Holland gebruikmaken van MIT-subsidie? De kans op een succesvolle aanvraag is in 2024 groot.

16 november 2023

MIT Haalbaarheid en R&D

De subsidie Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) ondersteunt mkb-ondernemingen die investeren in innovatie en nog in de eerste fase van ontwikkeling zitten. De MIT-subsidieregeling kent jaarlijks twee subsidierondes: een voor haalbaarheidsstudies en een voor R&D-samenwerkingsprojecten.

MIT Haalbaarheidsprojecten is bedoeld voor mkb’ers die een haalbaarheidsstudie willen uitvoeren. MIT R&D richt zich op bedrijven die in samenwerking een innovatietraject willen uitvoeren. Iedere variant kent zijn eigen eisen en voorwaarden.

Slagingskans MIT-aanvraag groot

Zowel voor MIT Haalbaarheidsstudies als MIT R&D-samenwerkingsprojecten zijn er twee belangrijke wijzigingen:

  1. Een mkb-bedrijf mag voortaan na honorering van een MIT-subsidieaanvraag het jaar erop geen aanvraag meer indienen. Dit geldt ook voor bedrijven die voor meer dan 25% eigendom zijn of onder zeggenschap vallen van een persoon die het jaar ervoor een aanvraag gehonoreerd heeft gekregen. U kunt dus nog maar één keer per twee jaar gebruikmaken van MIT Haalbaarheid of R&D. Het is dus cruciaal om dit af te stemmen met al uw partners.
  2. Is er sprake van 25% of meer zeggenschap door dezelfde persoon in verschillende bedrijven? Dan is het niet meer mogelijk om meerdere MIT-subsidieaanvragen in te dienen voor meerdere bedrijven. Dient u toch meer aanvragen in (als aanvrager of partner)? Dan worden alle subsidieaanvragen geweigerd.

Bovenstaande nieuwe regels zorgen ervoor dat uw kansen op goedkeuring van uw MIT-aanvraag aanzienlijk groter zijn geworden.

Aanvragen MIT-subsidie 2024

MIT Haalbaarheid gaat in het voorjaar van 2024 weer open voor aanvragen. Voor MIT R&D-samenwerkingsprojecten is dat de zomer van 2024. Houd onze website in de gaten voor de precieze data.

Heeft u hulp nodig bij opstellen van uw subsidieaanvraag? Of wilt u het subsidietraject volledig uit handen geven? Onze experts hebben veel ervaring met MIT-aanvragen. Wij adviseren en ondersteunen u graag. Zo vergroot u uw kans op een succesvolle aanvraag.

Wilt u meer informatie over de MIT-subsidie? Download het whitepaper 'De MIT-subsidieregeling: speciaal voor mkb'ers die innoveren'.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Joost SimkensJoost Simkens
Neem contact met mij op

Joost Simkens
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-51498348

Linkedin

Ook interessant voor u

Whitepaper
Placeholder for Robot prototype met medewerkerRobot prototype met medewerker

Download het whitepaper

Subsidie voor innovatie: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder

Innovatieve ondernemers zijn heel belangrijk voor de Nederlandse economie. Dat is de reden dat de overheid het mkb graag ondersteunt bij het ontwikkelen of vernieuwen van producten of diensten. Speciaal hiervoor is de subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) in het leven geroepen. Het MIT-programma kent twee instrumenten: MIT-Haalbaarheidsprojecten en MIT R&D-samenwerkingsprojecten.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws