Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Opleiden op werkvloer fabriekOpleiden op werkvloer fabriek

SLIM-subsidie blijft populair om leercultuur in mkb te stimuleren

Vanaf maart 2023 nieuwe kansen voor aanvragen SLIM-subsidie.

SLIM-subsidie overvraagd

Als mkb-ondernemer kon u tot eind september 2022 weer SLIM-subsidie aanvragen. De belangstelling was wederom groot. Inmiddels heeft loting plaatsgevonden om alle ingediende aanvragen te rangschikken. Op volgorde van loting volgt nu nog een inhoudelijke beoordeling.

De subsidieronde in september 2022 richtte zich op zelfstandige mkb’ers. Voor de openstelling was een budget beschikbaar van € 14,2 miljoen. Dit betekent dat er maximaal 640 aanvragen mogelijk waren. In totaal zijn er 1544 aanvragen ingediend. Hetzelfde beeld was er tijdens de openstelling in de zomer van 2022. Toen konden samenwerkingsverbanden en grootbedrijven uit horeca, landbouw en recreatie SLIM aanvragen. Ook in deze ronde werd het budget overschreden. Het laat zien dat er nog steeds een grote vraag is naar financiële ondersteuning voor het bevorderen van de leercultuur binnen mkb-bedrijven.

Nieuwe ronde SLIM-subsidie

Is uw aanvraag van afgelopen september bij de loting niet hoog genoeg geëindigd? De SLIM subsidie kent ook in 2023 weer drie openstellingen. Ben u mkb-ondernemer? Dan kunt u een aanvraag indienen van 1 maart tot en met 30 maart en van 1 september tot en met 28 september. Voor samenwerkingsverbanden en grootbedrijven is de regeling geopend van 1 juni tot en met 27 juli.

De volgende activiteiten zijn subsidiabel:

Het opstellen van een SLIM-project is zeer persoonlijk. De uit te voeren activiteiten moeten aansluiten bij uw bedrijf, maar zeker ook bij uw medewerkers. Onze experts hebben inmiddels jarenlange ervaring met de SLIM-regeling en weten wat nodig is om de slagingskans van uw aanvraag te vergroten. Daarnaast hebben we HX-adviseurs in huis die u kunnen ondersteunen bij de uitvoering van uw SLIM-activiteiten.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Patrick
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure
Bent u geïnteresseerd in het aanvragen van de SLIM-subsidie of wilt u sparren over de mogelijkheden die deze subsidie u biedt? Neem contact met mij op

Patrick Verschure
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-53186164

Linkedin
Whitepaper
Placeholder for Medewerkers samen aan tafelMedewerkers samen aan tafel

Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

Download het whitepaper

Subsidieregeling SLIM voor mkb-ondernemers die hun medewerkers een leven lang willen laten leren en ontwikkelen op de werkvloer. Download het whitepaper.

Placeholder for Medewerkers samen aan tafelMedewerkers samen aan tafel
SLIM subsidieInvesteren in de ontwikkeling van uw medewerkers

Investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers en dus in uw onderneming? Maak gebruik van de SLIM subsidieregeling.

SLIM subsidie
Placeholder for E-learningE-learning
Subsidies voor personeelSubsidies voor personeel

Door te investeren in uw medewerkers investeert u ook in de toekomst van uw bedrijf.

Subsidies voor personeel
Placeholder for Academie podologieAcademie podologie

De SLIM-subsidie helpt om onze branche te moderniseren

Klantverhaal Academie voor Podologie, Roland Koks

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.

Subsidies en personeel

Placeholder for TipsTips
Subsidies en personeel
ArtikelSubsidie Praktijkleren, dit zijn de tips & tricks

Bent u een leerwerkbedrijf, heeft u het afgelopen schooljaar leerlingen begeleid en wilt u in aanmerking komen voor de subsidie Praktijkleren? Dit zijn de tips & tricks om te voldoen aan de voorwaarden van de subsidie Praktijkleren en om maximale subsidie te behalen.

Placeholder for medewerkers in fabriek krijgen uitlegmedewerkers in fabriek krijgen uitleg
Subsidies en personeel
NieuwsNieuw: 50% voorschot op SLIM-subsidie

Vanaf 1 maart 2023 is het voor mkb-bedrijven weer mogelijk zelfstandig SLIM-subsidie aan te vragen. Nieuw dit jaar is dat u een voorschot kunt krijgen van 50% over het subsidiebedrag. Volledig voorfinancieren hoeft dus niet meer.

Placeholder for Stagiaires in werkplaatsStagiaires in werkplaats
Subsidies en personeel
NieuwsSubsidie Praktijkleren? Twee wijzigingen voor schooljaar 2022-2023

Als leerbedrijf subsidie Praktijkleren aanvragen? Voor het schooljaar 2022-2023 wijzigt de verwachte hoogte van de uitkering. Ook worden er minder bonussen uitgekeerd.

Placeholder for Stagiaires leren in een fabriekStagiaires leren in een fabriek
Subsidies en personeel
NieuwsSubsidie Praktijkleren ook voor Derde Leerweg

Veel werkgevers weten dat zij de subsidie Praktijkleren kunnen aanvragen voor het begeleiden van leerlingen die een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) volgen. Minder bekend is dat deze subsidie ook geldt voor de Derde Leerweg. De voorwaarden op een rij.

Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren
Subsidies en personeel
NieuwsGa nu samen voor SLIM

Vindt u het belangrijk te investeren in de kennis en groei van uw medewerkers? Dan kunt u op drie momenten in 2023 de SLIM-subsidie aanvragen. Wees er wel op tijd bij. De SLIM-regeling is populair!

Placeholder for Stage in autogarageStage in autogarage
Subsidies en personeel
WhitepaperEen leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

SLIM is een subsidieregeling voor ondernemers uit het mkb die het belangrijk vinden dat hun medewerkers een leven lang kunnen leren en zich zo verder ontwikkelen op de werkvloer.