Placeholder for Robot geeft mens een handRobot geeft mens een hand

Slimmer en groener Oost-Nederland met EFRO Oost

Overijssel en Gelderland moeten slimmer en groener worden. Het EFRO-subsidieprogramma voor Oost-Nederland ondersteunt ondernemers om op zoek te gaan naar slimme en duurzame oplossingen.

10 januari 2024

EFRO Oost

EFRO Oost richt zich op de ondersteuning van innovatieve ondernemers. Het streven is een omgeving te creëren waarin zij goed kunnen gedijen, ideeën kunnen ontwikkelen en successen behalen. Het EFRO-programma is bedoeld voor zowel startups die hun eerste stappen zetten, als voor gevestigde bedrijven die zich willen vernieuwen.

Kansen EFRO Oost

EFRO Oost zoekt bedrijven die willen bijdragen aan een slimme en duurzame, economische ontwikkeling van de regio. Het programma richt zich op twee soorten projecten, namelijk test- en demonstratieprojecten en algemene innovatieprojecten.

Test- en demonstratieprojecten

Met test- en demonstratieprojecten (TRL 6-8) biedt EFRO Oost bedrijven de kans om hun innovaties naar een hoger niveau te tillen en ze sneller op de markt te brengen. De maximale subsidie per project is € 1 miljoen. Kansrijk zijn projecten waarbij ook testmogelijkheden worden opgezet, zoals livinglabs en proeftuinen.

Algemene innovatieprojecten

Mkb-ondernemers, grootbedrijven en kennisinstellingen kunnen ook voor algemene innovatieprojecten (TRL 4-8) gebruikmaken van EFRO Oost. Het project moet in dat geval aansluiten bij:

Doelgroep en subsidiehoogte EFRO Oost

Zowel samenwerkingsverbanden van mkb-ondernemingen als samenwerkingen tussen mkb-ondernemingen, grootbedrijven en/of kennisinstellingen kunnen gebruikmaken van EFRO Oost. De maximale subsidie is € 750.000.

Hoe verder?

Bent u ondernemer in Overijssel of Gelderland? EFRO Oost biedt veel interessante kansen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Neem contact op met onze EFRO-specialisten. Wij begeleiden u graag, vanaf uw subsidieaanvraag tot aan de eindverantwoording van uw traject.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Joost JanssenJoost Janssen
Neem contact met mij op

Joost Janssen
Manager innovatie

Bel: 06-23928457

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Tips en tricksTips en tricks
ArtikelZes tips voor innoveren in onzekere tijden

Elke ondernemer zal beamen dat innoveren belangrijk is. Maar hoe zit dat in tijden van onzekerheid? En, als je dan gaat innoveren, hoe zorg je er dan voor dat het een succes wordt? Zes tips.

Placeholder for Energie zonnepanelen en windmolensEnergie zonnepanelen en windmolens
NieuwsGrote kansen EFRO voor innovatie Noord-Nederland

Met een indrukwekkend budget van € 127,5 miljoen tot het jaar 2027 biedt het EFRO-programma grote mogelijkheden voor innovatie en ondernemerschap in het noorden van ons land. Het programma richt zich op diverse sectoren met een specifieke focus op duurzame energie. Windmolens spelen een prominente rol als symbool van groene energie.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws