Placeholder for innovatie in de landbouwinnovatie in de landbouw

Steun voor agrarische innovatie met EIP

In augustus opent de regeling Samenwerking voor innovatie (EIP) in de provincie Limburg. Brabant en Gelderland volgen daarna. De regeling vormt voor agrariërs een mooie kans om samen aan de slag te gaan met innovaties en het op een duurzame manier toekomstbestendig maken van hun onderneming.

10 juli 2024

EIP-regeling

De EIP-regeling is een door Europa ondersteunde subsidieregeling. EIP richt zich op nieuwe, op brede schaal te gebruiken initiatieven die bijdragen aan de transitie naar een duurzame, toekomstbestendige landbouw. Denk aan een rendabel en veerkrachtig verdienmodel, het inzetten van nieuwe technologieën en/of digitalisering ter versterking van het concurrentievermogen of bijvoorbeeld het formeren van een duurzame waardeketen.

EIP stelt als voorwaarde dat er binnen een project aandacht is voor biodiversiteit, landschap, efficiënt beheer van natuurlijke hulpbronnen (water, bodem en lucht) en uitdagingen rond klimaatverandering. Ook projecten die gerelateerd zijn aan maatschappelijke verwachtingen maken kans op steun. Denk aan projecten gericht op voedselverspilling, gezondheid, duurzame productiewijze en dierwelzijn.

Aanvragen EIP

Limburg opent de regeling op 26 augustus. Vanaf dat moment kunnen samenwerkingsverbanden een aanvraag indienen. Op 1 oktober sluit de regeling weer. Alle ingediende aanvragen worden gerangschikt op basis van de beoordelingsvoorwaarden.

Het minimale subsidiebedrag is € 50.000; het maximum bedraagt € 500.000. Het subsidiepercentage is afhankelijk van de kostensoort.

EIP in Brabant en Gelderland

Limburg opent EIP dit jaar als eerste. Maar ook in Brabant en Gelderland gaat de regeling binnenkort open. Dit zal naar verwachting in september zijn. Ben je gevestigd in Brabant of Gelderland en heb je een project in gedachte dat mogelijk in aanmerking komt voor de EIP-regeling? Neem dan nu al contact op. Dan kijken we samen of we tot een succesvol projectvoorstel kunnen komen.

Voorbereiding en begeleiding

De EIP-regeling is een mooie regeling voor samenwerkingsverbanden die op een duurzame manier meer uit hun toekomst willen halen en zo hun positie op de markt willen versterken. Het indienen van een aanvraag voor deze regeling is slechts de start van een lang traject. Onze ervaring is dat goede begeleiding en afstemming zowel vooraf, tijdens als bij afronding van het project cruciaal is om het project voor alle betrokkenen goed te laten verlopen.

De consultants van Epiic hebben al veel EIP-projecten begeleid naar een mooi eindresultaat. Dit maakt dat wij goed weten waar een aanvraag aan moet voldoen om goed te scoren. Daarnaast ondersteunen je ook met het bewaken van deadlines, het realiseren van goede tussenrapportages en een vlot verloop naar de eindvaststelling. Samen maken we je EIP-project tot een succes.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Hans JacobsHans Jacobs
Neem contact met mij op

Hans Jacobs
Manager innovatie bij Epiic

Bel: 06-22798926

Linkedin

Ook interessant

Placeholder for Pepers die groeien onder phylo lichtPepers die groeien onder phylo licht
ArtikelIndoor farming een revolutie in de landbouw?

Het snel groeiende indoor farming biedt interessante kansen als het om de toekomst van de landbouw gaat. Deze innovatieve vorm van telen biedt een oplossing voor de behoefte aan een duurzamere en gezondere teelt. Voor ondernemers die willen investeren in indoor farming zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van subsidies en financiering.

Placeholder for Melkoeien in eigentijdse boerderijMelkoeien in eigentijdse boerderij
NieuwsSubsidie voor innovatie en modernisering stalemissies in Gelderland

Wil je als veehouder in Gelderland verouderde stallen moderniseren of een innovatieproject voor een nieuw stalsysteem opstarten en zo uw stikstofuitstoot verlagen? Tot eind 2024 kun je subsidie aanvragen. Check de mogelijkheden en voorwaarden.

Placeholder for Windmolen op landbouwgrondWindmolen op landbouwgrond
NieuwsMet voordeel investeren in energie- en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen in de landbouw

Plannen voor duurzame investeringen? Maak gebruik van fiscaal voordeel of subsidies. Bijvoorbeeld de Energie-investeringsaftrek of Milieu-investeringsaftrek.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws