Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Snelweg vervoerSnelweg vervoer

Subsidie voor verduurzaming vervoersnetwerk

Wilt u investeren in het verbinden van Europa? Het subsidieprogramma Connecting Europe Facility (CEF) is een belangrijk financieringsinstrument vanuit de EU. CEF ondersteunt de uitrol van hoogwaardige, duurzame infrastructuren in drie sectoren: vervoer, energie en digitaal.

13 februari 2024

CEF energie, vervoer en digitaal

Het CEF-programma bestaat uit drie onderdelen met elk een eigen financieringsinstrument.

CEF energie

De komende jaren zal er fors geïnvesteerd moeten worden in de Europese energiesector. Met de huidige infrastructuur kunnen we niet voldoen aan de toekomstige vraag en zijn we onvoldoende in staat de leveringszekerheid te waarborgen. Ook vraagt de grootschalige levering van energie uit hernieuwbare bronnen om grote investeringen. In de periode tot 2027 is er € 5,84 miljard budget beschikbaar voor de transitie naar schone energie en de energie-unie. Energiesystemen moeten onderling verbonden worden en slimmer gaan werken. De openstellingen van CEF energie richten zich op grensoverschrijdende projecten op het gebied van hernieuwbare energie, interoperabiliteit van netwerken en een betere integratie van de interne energiemarkt.

CEF vervoer

Dit onderdeel richt zich op investeringen die nodig zijn om nieuwe vervoersinfrastructuur in Europa aan te leggen en bestaande infrastructuur te herstellen en moderniseren. CEF vervoer richt zich op grensoverschrijdende projecten die bijdragen aan het wegwerken van knelpunten of het overbruggen van ontbrekende schakels in netwerken. Ook verkeersbeheersystemen krijgen aandacht, net als innovatie in vervoersystemen. Denk daarbij aan het verminderen van milieueffecten, het verhogen van energie-efficiëntie en het vergroten van de veiligheid. Het budget voor CEF transport is € 25,81 miljard tot 2027.

CEF digitaal

CEF digitaal wordt uitgevoerd door het European Health and Digital Executive Agency (HaDEA). Het totaal te verdelen budget tot 2027 is € 1,6 miljard. CEF digitaal ondersteunt grensoverschrijdende projecten gericht op het ontwikkelen en versterken van een veilige, duurzame en hoogwaardige digitale infrastructuur in Europa. Denk aan het ontwikkelen en verbeteren van de 5G-infrastructuur, het creëren van een 5G-verbindingsroute tussen landen en uitbreiding van bestaande (cloud)netwerken en onderzeese kabels.

CEF aanvragen

Ook in 2024 gaat het CEF-programma weer open voor aanvragen. De exacte data zijn op dit moment nog niet bekend. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Werkt u aan een project dat past binnen het CEF-programma? Maak nu alvast een afspraak om vrijblijvend te sparren over de mogelijkheden.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Boudewijn
Placeholder for Boudewijn ZuijderhoudtBoudewijn Zuijderhoudt
Neem contact met mij op

Boudewijn Zuijderhoudt
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-47834872

Linkedin
Placeholder for Molens langs waterMolens langs water
EFROSubsidie voor regionale ontwikkeling

De subsidie EFRO heeft tot doel de economische verschillen tussen Europese regio's te verkleinen.

EFRO
Placeholder for RobotRobot
Horizon EuropeHorizon Europe

Subsidie voor investeren in onderzoek, ontwikkeling en innovatie.

Horizon Europe
Placeholder for Europese vlaggenEuropese vlaggen
EurostarsSubsidie voor internationale innovatieprojecten

Financiering van uw internationale innovatie met Eurostars.

Eurostars
Placeholder for Vlaggen Europese UnieVlaggen Europese Unie
InterregInterreg voor een duurzamer Europa

Subsidie voor innovatieve Europese duurzaamheidsprojecten.

Interreg

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.

Ook interessant voor u

Placeholder for SatellietSatelliet
NieuwsCluster 4 Horizon Europe: Industrie, digitalisering en ruimtevaart

Investeert u in een groene en digitale transitie? Check uw kansen in cluster 4 van Horizon Europe: ‘Industrie, digitalisering en ruimtevaart.’

Placeholder for Gloeilamp die innovatie uitbeeldtGloeilamp die innovatie uitbeeldt
NieuwsMet Horizon Europe wereldwijde uitdagingen aanpakken

Maak kans op subsidie met uw innovatieve technologie

Placeholder for Overleg innovatieOverleg innovatie
NieuwsInternationaal innoveren met Eurostars

Subsidiemogelijkheden om samen met een partner te werken aan internationale innovatie.