Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Elektrische bulldozerElektrische bulldozer

Subsidie voor aanschaf emissieloos bouwmaterieel

Wilt u investeren in emissieloos bouwmaterieel in de bouwsector? Check altijd eerst of u in aanmerking komt voor voordeel via de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB).

20 januari 2024

SSEB

De Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) is een regeling voor het verminderen van de stikstofuitstoot van materieel in de bouwsector. Denk hierbij aan elektrische of waterstofaangedreven graafmachines, wielladers, tractoren of een mobiel batterijpakket.

De SSEB bestaat uit meerdere modules. De module Aanschaf moet de drempel verlagen om tot aankoop over te gaan. De module Retrofit biedt mogelijkheden voor de ombouw van bouwwerktuigen en zeegaande bouwvaartuigen naar een emissieloze variant.

De SSEB-regeling opent op 5 maart 2024. Voor de retrofitsubsidie is het totale budget € 10 miljoen. Voor de aanschafsubsidie is een budget van € 36 miljoen beschikbaar.

SSEB Aanschaf en Retrofit

Het maximale subsidiebedrag per bouwmachine is € 300.000. Per onderneming of groep van ondernemingen is het subsidiebedrag maximaal € 1 miljoen.

Belangrijkste aandachtpunten:

Let op: een aanvraag voor de MIA kunt u tot maximaal drie maanden na het aangaan van de definitieve koopovereenkomst indienen.

Belangrijkste voorwaarden:

Wijzigingen in 2024

Let op: aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Het is dus verstandig om snel na de openstelling een aanvraag in te dienen.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Hans JacobsHans Jacobs
Neem contact met mij op

Hans Jacobs
Manager innovatie bij Epiic

Bel: 06-22798926

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Elektrische vrachtwagenElektrische vrachtwagen
NieuwsMet subsidie investeren in emissieloze vrachtwagens

Heeft u plannen om te investeren in vrachtwagens? En overweegt u een emissieloze variant? Dankzij de Aanschafsubsidie Zero Emissie Trucks (AanZET) wordt aanschaf interessant.

Placeholder for Zonnepanelen gebouwZonnepanelen gebouw
WhitepaperDuurzaam bedrijfspand? Fiscaal voordeel en subsidie

Wilt u investeren in de bouw of verbouw van een bedrijfspand? Download het gratis whitepaper en lees alles over uw subsidiekansen.

Placeholder for Zonnepanelen en windmolensZonnepanelen en windmolens
WhitepaperEIA en MIA: fiscaal voordeel voor duurzaam bedrijfsmiddel

Wilt u investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Meer weten over de mogelijkheden? Download het gratis whitepaper.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws