Placeholder for RestaurantRestaurant

Subsidiekansen voor de horeca in 2024

De overheid stimuleert horecaondernemers graag om te investeren. Zowel in duurzaamheid en innovatie, als in de ontwikkeling van personeel.

01 februari 2024

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is interessant als u bedrijfsmiddelen aanschaft die duurzaam of energiebesparend zijn. De EIA biedt een extra aftrekmogelijkheid van uw fiscale winst. De hoogte van de aftrek bedraagt 40% in 2024. De investeringen die in aanmerking komen, staan op de Energielijst 2024. Enkele voorbeelden van bedrijfsmiddelen zijn:

Milieu-investeringsaftrek (MIA\Vamil)

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) bieden mogelijkheden voor de aanschaf- en voortbrengkosten van innovatieve of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

De investeringen die in aanmerking komen, staan op de Milieulijst 2024. Het fiscale voordeel dat u kunt behalen, verschilt per investering. Afhankelijk van uw investering geldt voor de MIA bijvoorbeeld een aftrekpercentage van 27% tot 45%. Daarnaast is het voor veel van de investeringen die op de lijst staan mogelijk om het bedrijfsmiddel voor 75% willekeurig af te schrijven. Hieronder enkele voorbeelden:

Let op: u moet uw aanvraag altijd binnen drie maanden na het tekenen van de koopovereenkomst indienen. Dit geldt zowel voor de EIA als MIA.

Wilt u investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Download ons gratis whitepaper.

Download het gratis whitepaper

Subsidie voor praktijkleren

Ook dit jaar is het mogelijk om voor de begeleiding van leerling-werknemers binnen uw bedrijf een vergoeding te ontvangen via de Subsidieregeling praktijkleren. Bent u een erkend leerbedrijf en begeleidt u een leerling die een BBL-opleiding volgt? Dan ontvangt u per jaar maximaal € 2.700 subsidie.

Horecabedrijven komen net als vorig schooljaar in aanmerking voor een nader te bepalen bonus bovenop de standaardvergoeding van de subsidieregeling Praktijkleren.

In het whitepaper 'Praktijkleren: de juiste begeleiding, daar komt u verder mee' vindt u alle informatie over de Subsidieregeling praktijkleren overzichtelijk op een rij.

SLIM-regeling: investeren in medewerkers

Ook in 2024 kunt u subsidie aanvragen als u wilt investeren in de ontwikkeling van uw personeel. U kunt subsidie aanvragen wanneer u, eventueel samen met andere bedrijven, minimaal een van onderstaande activiteiten uitvoert:

De SLIM subsidie kent elk jaar drie openstellingen. Mkb-ondernemers kunnen een aanvraag indienen van 1 maart tot en met 28 maart en van 2 september tot en met 30 september. Voor samenwerkingsverbanden en grootbedrijven is de regeling geopend van 3 juni tot en met 31 juli.

Whitepaper
Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren

Download het whitepaper

Subsidie voor het opleiden van uw personeel

Download het whitepaper en bekijk wat uw subsidiemogelijkheden zijn voor het opleiden van uw medewerkers, zodat zij over de juiste expertise beschikken.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Bram
Placeholder for Bram ElberseBram Elberse
In 2024 zijn er weer veel subsidiekansen voor ondernemers in de horeca, van groot tot klein. Wilt u investeren in uw onderneming of personeel? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bram Elberse
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-51258698

Linkedin

Subsidiekansen in de horeca

Een overzicht van subsidiekansen voor ondernemers in de horeca
Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws