Placeholder for Lancering raket 2Lancering raket 2

Twee openstellingen EIC Accelerator in 2024

Als mkb’er een innovatie naar de internationale markt brengen? De EIC Accelerator is er speciaal om baanbrekende innovaties op te schalen en over de landsgrenzen heen uit te rollen. In 2024 zijn er twee openstellingen.

26 februari 2024

EIC Accelerator

Het EIC Work Programme bestaat uit drie instrumenten: EIC Pathfinder, EIC Transition en EIC Accelerator. Het laatste instrument richt zich specifiek op baanbrekende innovaties of technologieën met een Technology Readiness Level (TRL) van 5-6 tot en met 9. De financiering via de EIC Accelerator is bedoeld om startups en mkb’ers te ondersteunen bij het opschalen en internationaal uitrollen van een bijzondere innovatie. De regeling draagt zo bij aan het versnellen en aanjagen van groei.

Budget en deadlines 2024

De EIC Accelerator is dit jaar op een aantal belangrijke punten gewijzigd. Het meest in het oog springt de vermindering van het budget en het aantal indienmomenten. Waar eerst werd gesproken over een verhoging van het aantal openstellingen, zijn er in 2024 maar twee sluitingsdata: 13 maart en 3 oktober 2024. Het budget voor de open en specifieke calls (EIC Challenges) is omlaag gegaan naar respectievelijk € 375 en € 300 miljoen. Deze vermindering heeft onder andere te maken met het wegvallen van het Next Generation EU budget.

Subsidie aanvragen nu makkelijker

Naast deze aanpassingen zijn er een aantal vereenvoudigingen doorgevoerd in het aanvragen van de subsidie. Zo is er afgestapt van het interactieve portaal. Het aanvragen van subsidie is hierdoor makkelijker geworden. Ook hoeft u geen verantwoording meer af te leggen over uw project door het introduceren van het lumpsum kostenmodel. De kosten van het project worden vooraf vastgelegd. Uitbetaling vindt plaats na uitvoer van de activiteiten. Er wordt daarbij alleen gekeken naar het gerealiseerde resultaat.

Met deze aanpassingen blijft de EIC Accelerator een interessant instrument voor Nederlandse innovatieve bedrijven. Nederland voert samen met Frankrijk en Duitsland de lijst aan als het gaat om de totale financiering vanuit dit programma.'

Lees meer over subsidie voor grensverleggende innovaties in ons gratis whitepaper.

Download het gratis whitepaper

Apart budget voor specifieke uitdagingen

In 2024 zijn opnieuw specifieke uitdagingen benoemd waarvoor een apart budget gereserveerd is:

Vergroot kans succesvolle aanvraag

De EIC Accelerator is een interessant financieringsinstrument. Houd er wel rekening mee dat de aanvraagprocedure veelomvattend is en om specifieke deskundigheid vraagt. Onze experts hebben veel ervaring met Europese subsidieaanvragen en ondersteunen u graag om uw kans op succes te vergroten.

whitepaper
Placeholder for Gloeilamp in handGloeilamp in hand

Subsidie voor grensverleggende innovaties

Download het whitepaper

Wilt u investeren in grensverleggende innovaties? De Europese Unie ondersteunt u graag via de European Innovation Council (EIC). Informeer naar de subsidiemogelijkheden

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven
Neem contact met mij op

Roy Hoven
Directeur bij Epiic

Bel: 06-22464517

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Gloeilamp die innovatie uitbeeldtGloeilamp die innovatie uitbeeldt
NieuwsMet Horizon Europe wereldwijde uitdagingen aanpakken

Maak kans op subsidie met uw innovatieve technologie

Placeholder for SatellietSatelliet
NieuwsCluster 4 Horizon Europe: Industrie, digitalisering en ruimtevaart

Investeert u in een groene en digitale transitie? Check uw kansen in cluster 4 van Horizon Europe: ‘Industrie, digitalisering en ruimtevaart.’

Placeholder for Twee mannen schudden handen om hun internationale samenwerking te bekrachtigenTwee mannen schudden handen om hun internationale samenwerking te bekrachtigen
ArtikelHorizon Europe: een succesvol samenwerkingsproject opzetten gaat zo

Horizon Europe biedt prachtige kansen om samen met internationale partners aan baanbrekende innovatie te werken. Het opzetten van een succesvol samenwerkingsproject vergt wel inzet en goede voorbereiding. Deze stappen helpen.

Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws