Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Innovation draaiknopInnovation draaiknop

Twee subsidierondes 2023 voor OpZuid programma

Innovatiekracht benutten om economische én maatschappelijke impact te maken in Zuid-Nederland. Dat is de ambitie van het OPZuid programma. Innovatieve mkb'ers kunnen in 2023 tweemaal subsidie aanvragen.

20 april 2023

OpZuid subsidieprogramma voor mkb

OPZuid is een Europees subsidieprogramma dat in Nederland wordt uitgevoerd door de drie zuidelijke provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Geld vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling wordt hiervoor aangevuld met een bijdrage vanuit het Rijk. Doel is het stimuleren van impactvolle, innovatieve ontwikkelingen door en voor Zuid-Nederlandse ondernemingen.

Donderdag 13 april presenteerde programmamanager Stimulus het OPZuid programma voor 2023. Opvallend is dat er dit jaar twee mogelijkheden zijn om subsidie aan te vragen: 24 april tot en met 26 mei en 2 oktober tot en met 17 november 2023.

Aan welke voorwaarden moet uw subsidieaanvraag OPZuid voldoen?

Om in aanmerking te komen voor OpZuid moet er sprake zijn van samenwerking tussen ten minste twee partijen. Deze partijen voeren samen een project uit dat past bij de doelstellingen ‘Een slimmer Europa’ of ‘Een groener Europa’. Andere belangrijke voorwaarden zijn dat projecten zich richten op het mkb en het zwaartepunt in Zuid-Nederland hebben. Iedereen met een rechtsvorm komt in aanmerking voor OpZuid subsidie, ook partijen buiten de regio.

Projecten moeten een bijdrage leveren aan een van de maatschappelijke thema’s gezondheid, landbouw en voeding, energie, klimaat of grondstoffen. Verder moet de ontwikkeling binnen het project dic;ht tegen marktintroductie aan zitten (TRL-niveau 6-9).

Wat is de hoogte van de subsidie?

De projecten worden gesubsidieerd tot 35% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 1 miljoen per project. Het is mogelijk om vanuit de provincie tot 15% extra budget te krijgen op de projectkosten.

Let op: subsidieaanvragen worden beoordeeld op kwaliteit. Het is zaak om een kwalitatief goede aanvraag in te dienen. Onze ervaren adviseurs kunnen u hierbij uitstekend ondersteunen.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Joost SimkensJoost Simkens
Neem contact met mij op

Joost Simkens
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-51498348

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Bord Change aheadBord Change ahead
NieuwsVanaf 2 oktober weer OPZuid-subsidie om innovatie te stimuleren

Het OpZuid programma is erop gericht om innovatie in Zuid-Nederland te stimuleren. Vanaf 2 oktober kunt u weer subsidie aanvragen. Het Zeeuwse Snaqs ging u voor en kon dankzij OPZuid een bijdrage leveren aan het terugdringen van wereldwijde voedselverspilling.

Placeholder for ManmetdroneManmetdrone
NieuwsConcurrentievermogen versterken met OPZuid

OPZuid is een subsidieprogramma dat het concurrentievermogen van de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg moet vergroten. OPZuid richt zich vooral op innovatieve bedrijven in het mkb.

Placeholder for ZonnepanelenZonnepanelen
ArtikelEpiic feliciteert HyTEPS met succesvol OPZuid project

HyTEPS is druk bezig met het ontwikkelen van een oplossing om elektrische verstoringen te voorkomen. Epiic vroeg ter financiering de OPZuid subsidie aan, maar nam ook het gehele projectmanagement uit handen. Een werkwijze die HyTEPS goed bevallen is.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws