Placeholder for Bic campusBic campus

Uitbreiding BIC met Pilot Manufacturing Center dankzij subsidie

Brainport Industries Campus wordt uitgebreid met een Pilot Manufacturing Center.

03 november 2022

De Brainport Industries Campus wordt uitgebreid met een Pilot Manufacturing Center (PMC). Organisaties kunnen gebruikmaken van services op het gebied van 3D printing, elektronicaproductie, digitalisering en geautomatiseerd 3D meten. Epiic haalde de subsidie binnen benodigd voor de oprichting van het PMC.

Intensieve voorbereiding

Begin 2022 moeten de deuren van het PMC opengaan. Een waardevolle toevoeging voor de Brainport Industries Campus (BIC). Niet ieder bedrijf beschikt namelijk over de middelen om zelfstandig te kunnen innoveren. Met de komst van het PMC kunnen bedrijven de weg naar marktintroductie versnellen door productontwikkeling parallel te laten lopen met de benodigde stappen op het gebied van industrialisatie. Het PMC voldoet daarmee aan een behoefte uit de markt. Maar er moesten flinke stappen gezet worden om het project te kunnen realiseren, vertelt Joost Simkens van Epiic. “We zijn de afgelopen twee jaar heel intensief bezig geweest, enerzijds om de juiste partijen te vinden voor het consortium dat het PMC mogelijk gemaakt heeft en anderzijds om financiering te vinden.

Partners en financiering

In Bestronics, Hexagon en AMcubator vond initiatiefnemer Brainport Industries de partners waar het naar op zoek was voor het PMC. De drie bedrijven, gevestigd op de BIC, bieden samen een aantal diensten aan en maken (proef)productie mogelijk. Een van die services betreft een hightech SMD productielijn voor elektronica. Daarnaast kunnen organisaties gebruikmaken van een additief manufacturing machinepark en komt er een flexible automation and validation center (AVC) voor automatische 3D-kwaliteitscontrole.

Maar naast deze partners moest er dus ook financiering geregeld worden. En die kwam er via het programma REACT EU, vertelt Joost. “In nauw contact met de projectpartners, de provincie Noord-Brabant en de subsidieverstrekker heeft Epiic deze subsidie binnen kunnen halen. Een heel belangrijke stap. Zonder deze financiering was het PMC er niet geweest.”

Breed toegankelijk

Niet alleen bedrijven gevestigd op de BIC kunnen terecht in het nieuwe centrum. De services zijn ook toegankelijk voor externe bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen, zowel regionaal, nationaal als internationaal. Het PMC is een mooie aanvulling op het al bestaande innovatieprogramma Factory of the Future van de BIC en biedt vier activiteiten: onderzoek en ontwikkeling, pilotproductie, demonstratie en testen, trainen en opleiden.

Met het programma REACT EU wil de Europese Unie bijdragen aan een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie na de coronapandemie. REACT EU is met name bedoeld voor de doorontwikkeling van concepten die in potentie al kansrijk zijn, maar door de crisis vertraging oplopen.

Meer informatie of een keer sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Joost
Placeholder for Joost SimkensJoost Simkens
Wil je meer weten over de mogelijkheden die dit subsidieprogramma biedt? Neem contact met mij op

Joost Simkens
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-51498348

Linkedin

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.

Innovatie tools

Van innovatie naar een succesvol project met de innovatie tools van Epiic

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Ook interessant voor je