Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for MaisveldMaisveld

Vanaf 1 februari interessante investeringssubsidie landbouwers Noord-Brabant

Investeren in nieuwe duurzame technieken, energie- of waterbesparingen? Op 1 februari gaat een nieuwe subsidieregeling voor landbouwers in Noord-Brabant open. Loop geen voordeel mis en check hier de voorwaarden en investeringslijst.

09 januari 2024

Productieve investeringen groen-blauw en dierwelzijn

De regeling Productieve investeringen groen-blauw en dierwelzijn ondersteunt landbouwers bij het doen van investeringen om hun bedrijf duurzaam toekomstbestendig te maken. De subsidie is onderdeel van het Nationaal Strategisch Plan GLB dat loopt van 2023 tot 2027. Om in aanmerking te komen voor subsidie moet uw project bijdragen aan minimaal één van onderstaande doelen:

Drie categorieën

Als landbouwer kunt u een aanvraag doen in één van de drie categorieën.

U kunt uw aanvraag indienen van 1 februari tot en met 18 maart 2024.

Elke categorie heeft een eigen investeringslijst. Aan elke investering zijn punten gekoppeld. De aanvragen worden verwerkt op basis van een tenderprocedure. Dit houdt in dat alle aanvragen tegelijk worden beoordeeld aan het einde van de aanvraagperiode (18 maart 2024). Dit gebeurt op basis van de puntenscore.

Hoogte en percentage subsidie

U ontvangt maximaal € 50.000 subsidie over uw investering(en). Het subsidiepercentage is 40%; voor jonge landbouwers 55%. U bent een jonge landbouwer als u in 2024 onder de veertig jaar bent en een eigen bedrijf beoefend. Heeft u een bedrijf samen met uw ouders of een derde, dan zijn er aanvullende eisen waaraan u moet voldoen als jonge landbouwer.

Check hier de investeringslijst

Extra kansen voor biologische landbouwers

Biologische landbouwers krijgen één punt extra boven op het gemiddelde van de punten van de gekozen investeringen. Voorwaarde is dat u een SKAL-verklaring kunt overhandigen of een bewijs van omschakeling naar biologische landbouw. In dat geval maakt u een verhoogde kans op toekenning van de subsidie of komt u met minder gunstige investeringen uit de lijst toch in aanmerking voor subsidie.

Let op!
U mag de investering pas doen nadat u uw subsidieaanvraag heeft ingediend. Levering, betaling en ingebruikname van de investering moet vervolgens binnen één jaar na datum van subsidieverlening gedaan worden. Bij goedkeuring van uw aanvraag ontvangt u binnen enkele weken 50% van de toegekende subsidie als voorschot.

De weg naar een succesvolle aanvraag

De regeling Productieve investeringen groen-blauw en dierwelzijn is voor u als landbouwer heel interessant. Des te belangrijker dat uw aanvraag aan alle voorwaarden voldoet. Zo weet u zeker dat u geen voordeel misloopt. Onze experts zijn zeer ervaren met dit soort investeringssubsidies en ondersteunen u graag. Neem nu contact op om de kans op een succesvolle aanvraag te vergroten.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Dennis TimmermansDennis Timmermans
Neem contact met mij op

Dennis Timmermans
Consultant subsidies bij Epiic

Bel: 06-10208935

Linkedin

Ook interessant

Placeholder for Pepers die groeien onder phylo lichtPepers die groeien onder phylo licht
ArtikelIndoor farming een revolutie in de landbouw?

Het snel groeiende indoor farming biedt interessante kansen als het om de toekomst van de landbouw gaat. Deze innovatieve vorm van telen biedt een oplossing voor de behoefte aan een duurzamere en gezondere teelt. Voor ondernemers die willen investeren in indoor farming zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van subsidies en financiering.

Placeholder for Windmolen op landbouwgrondWindmolen op landbouwgrond
NieuwsMet voordeel investeren in energie- en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen in de landbouw

Plannen voor duurzame investeringen? Maak gebruik van fiscaal voordeel of subsidies. Bijvoorbeeld de Energie-investeringsaftrek of Milieu-investeringsaftrek.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws