Placeholder for Flatgebouw vertical forestFlatgebouw vertical forest

Vooraanmelding MOOI-subsidie vanaf 19 maart

Op 19 maart start de verplichte vooraanmelding van de MOOI-subsidie. Wil je samen met andere partijen werken aan innovaties die bijdragen aan de klimaatdoelen? Vraag de MOOI-subsidie aan.

13 maart 2024

Wat is de MOOI-subsidie?

De subsidieregeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) is er speciaal voor innovaties op het gebied van energie en klimaat. De subsidie richt zich dit jaar op drie thema’s:

Knelpunten en problemen binnen deze thema’s zijn vaak complex. Ze vereisen een aanpak waarbij niet alleen technologische oplossingen nodig zijn. Ook sociale, organisatorische en economische factoren spelen een rol. Om projecten daadwerkelijk te realiseren en met de resultaten impact te maken, is het belangrijk alle belanghebbenden in kaart te brengen. Dit moet vervolgens leiden tot een goede samenwerking tussen wetenschap, maatschappij en ondernemers voor wie energie-innovatie centraal staat.

Verplichte vooraanmelding bij aanvraag subsidie

Wil je MOOI-subsidie aanvragen? Dan ben je verplicht een vooraanmelding te doen. Deze is niet alleen bedoeld om de slagingskans van je initiatief in te schatten, maar ook om initiatiefnemers bij elkaar te brengen. Partijen achter vergelijkbare projecten worden met elkaar in contact gebracht. Dit moet zorgen voor sterkere consortia die meer impact kunnen maken. Per project is een subsidiebudget van maximaal € 4.000.000 beschikbaar.

Welke thema's staan centraal in 2024?

Missie Elektriciteit

Missie Gebouwde omgeving

Missie Industrie

Vinden samenwerkingspartners

De Topconsortia voor Kennis & Innovatie (TKI's) van de Topsector Energie helpen je bij het vinden van de juiste samenwerkingspartners voor je consortium. Maar ook de consultants van Epiic beschikken over een interessant netwerk. We brengen je graag in contact met partijen die werken aan projecten op het gebied van de MOOI-thema’s. Wil je een bijdrage leveren aan de MOOI-missies? Dit is dit het moment om contact op te nemen en te sparren over de mogelijkheden.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Jeroen van de PutJeroen van de Put
Neem contact met mij op

Jeroen van de Put
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-22495023

Linkedin

Ook interessant voor je

Placeholder for Energie zonnepanelen en windmolensEnergie zonnepanelen en windmolens
NieuwsHernieuwbare energie naar een hoger niveau met EKOO

Werk je aan een innovatie met als doel om goedkopere, klimaatneutrale of circulaire producten en diensten te realiseren? Vraag nu subsidie aan via de regeling Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling (EKOO).

Placeholder for Man en CO2 icoonMan en CO2 icoon
WhitepaperLIFE, subsidie voor milieu en klimaat

Het LIFE-subsidieprogramma heeft tot doel om innovaties op het gebied van milieu en klimaat te stimuleren.

Placeholder for ElektriciteitsmeterElektriciteitsmeter
NieuwsEnergiekosten omlaag? Investeer nu in verduurzamingsmaatregelen

De energieprijzen zijn sky high. Een goed moment om te investeren in verduurzamingsmaatregelen. Subsidies zorgen ook nog eens voor een extra impuls.

Placeholder for Man legt zonnepanelenMan legt zonnepanelen
ArtikelSubsidie voor het verduurzamen van uw bedrijfspand

Het verduurzamen van de economie staat hoog op de prioriteitenlijst van de Nederlandse overheid. Hoewel veel ondernemers hier graag hun steentje aan bijdragen, blijkt uit onderzoek dat het hen vaak ontbreekt aan tijd en geld. Subsidies kunnen helpen.

Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wil je je innovatiekracht vergroten? Of wil je investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws