Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for CO2 omlaag brengenCO2 omlaag brengen

Vraag vanaf 5 september SDE++ aan, dit zijn de mogelijkheden

Op 5 september gaat de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) weer open. Nieuw dit jaar is dat u óók voor minder CO2-efficiente technieken subsidie kunt krijgen.

15 augustus 2023

SDE++, subsidie voor hernieuwbare energie

Wilt u hernieuwbare energie produceren of investeren in duurzame technieken om uw CO2-uitstoot omlaag te brengen? Dan kunt u subsidie aanvragen via de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++). De regeling opent dit jaar van 5 september tot 5 oktober. Voor deze ronde is er een budget beschikbaar van € 8 miljard, verdeeld over verschillende categorieën. Dit zijn:

Nieuw dit jaar is dat er binnen de categorieën, per domein budget gereserveerd is. Hierdoor is het mogelijk om óók voor minder CO2-efficiente technieken subsidie te krijgen. Denk aan:

Per domein wordt er € 750 miljoen gereserveerd. Binnen de domeinen wordt er nog steeds gekeken naar volgorde van binnenkomst van uw aanvraag en de hoeveelheid CO2 die u met de aangevraagde subsidie kunt reduceren.

Openstelling in fases

Het aanvragen van SDE++ subsidie verloopt in fases. Wanneer u direct bij openstelling een aanvraag indient, heeft u de hoogste kans op goedkeuring. U krijgt dan echter wel de laagste vergoeding per eenheid productie. Het verschil per fase kan dus van grote invloed zijn op de rendabiliteit van uw project.

De fasen binnen deze openstelling zijn:

Belangrijkste wijziging zon-PV

Wilt u SDE++ aanvragen voor investeringen in zonnepanelen? Dit jaar is er een belangrijke wijziging. Productie-installaties mogen maximaal een additioneel gecontracteerde teruglevercapaciteit van 50% van het piekvermogen van uw zonnepanelen hebben. Dit geldt voor alle productie-installaties, ongeacht hun grootte. Voor nieuwe aansluitingen geldt geen bestaande teruglevercapaciteit en mag het te contracteren terugleververmogen dus maximaal 50% van het piekvermogen van de zonnepanelen zijn.

Let op: heeft u al opdracht gegeven voor de aanschaf van zonnepanelen? Of bent u zelfs al begonnen met de installatie? Dan kunt u geen aanvraag meer indienen voor de SDE++.Heeft u al subsidie toegekend gekregen, maar heeft uw project vertraging opgelopen? Dan geldt een uitzondering op deze regel en kunt u opnieuw SDE++ aanvragen.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Dennis TimmermansDennis Timmermans
Neem contact met mij op

Dennis Timmermans
Consultant subsidies bij Epiic

Bel: 06-10208935

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Energie zonnepanelen en windmolensEnergie zonnepanelen en windmolens
NieuwsAanspraak maken op SDE++? Een kwalitatief goed projectplan helpt

De subsidie SDE++ richt zich zowel op hernieuwbare energie als op CO2-reductie. Een goed plan? Meer kans!

Placeholder for Man legt zonnepanelenMan legt zonnepanelen
NieuwsISDE-subsidie voor zakelijke gebruikers die investeren in zonnepanelen

De ISDE-subsidie biedt interessante kansen voor het investeren in zonnepanelen.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.