Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Stal koeienStal koeien

Belangrijkste wijzigingen Milieulijst en Energielijst landbouw 2023

De Milieulijst en Energielijst 2023 zijn verschenen. De lijsten bieden de agrosector net als andere jaren weer veel interessante kansen. Er zijn flink wat wijzigingen ten opzichte van vorig jaar.

26 januari 2023

Wijzigingen Milieulijst en Energielijst 2023

Door te investeren in bedrijfsmiddelen die op deze lijsten staan, kunt u via de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Energie-investeringsaftrek EIA fiscaal voordeel behalen en uw winstbelasting verlagen. Hieronder vindt u de belangrijkste wijzigingen voor 2023.

Snel weten waar u fiscaal voordeel kunt behalen? Speciaal voor de agrosector hebben we een shortlist gemaakt met de belangrijkste bedrijfsmiddelen van de Milieulijst en Energielijst 2023.

Basisvoorwaarden MIA en EIA
De basisvoorwaarden om gebruik te maken van de Milieu-investeringsaftrek en Energie-investeringsaftrek blijven gelijk aan 2022. Dit geldt ook voor de percentages fiscaal voordeel. Die kunnen oplopen van 27% tot 45,5%. Per investering kunnen de hoogtes van het voordeel wel gewijzigd zijn.

Let op: een aanvraag voor fiscaal voordeel moet u altijd binnen drie maanden na het tekenen van een koopovereenkomst ingediend hebben.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Maarten RommeMaarten Romme
Wilt u duurzaam investeren en wilt u weten of u in aanmerking komt voor de Milieu-investeringsaftrek MIA of Vamil? Neem contact op met mij

Maarten Romme
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-10811042

Linkedin
Whitepaper
Placeholder for Groene landbouwGroene landbouw

Download het whitepaper

Fiscaal voordeel investering met EIA en MIA

Wilt u investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Vraag fiscaal voordeel aan via de EIA en MIA\Vamil. Download het whitepaper.

Placeholder for Zonnepanelen en windmolensZonnepanelen en windmolens
Milieu-investeringsaftrek (MIA) en VamilMilieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

Fiscaal voordeel op milieuvriendelijke investeringen.

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil
Placeholder for Electrische auto wordt geladenElectrische auto wordt geladen
Energie-investeringsaftrekFiscaal voordeel op energiezuinige bedrijfsmiddelen

Energie-investeringsaftrek biedt fiscaal voordeel bij aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen.

Energie-investeringsaftrek

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Ook interessant voor u

Placeholder for Tractor rijdt over akkerTractor rijdt over akker
NieuwsBelangrijkste kansen Milieulijst en Energielijst 2023 voor agrosector

Heeft u als agrariër plannen om duurzaam te investeren? Check eerst de Milieulijst en Energielijst 2023. De lijsten bieden net als andere jaren weer veel kans op fiscaal voordeel.

Placeholder for Windmolens zonnepanelenWindmolens zonnepanelen
NieuwsWijzigingen Milieulijst en Energielijst voor 2023

De Milieu- en Energielijst voor 2023 zijn flink gewijzigd. Een aantal investeringen is verdwenen, nieuwe zijn toegevoegd en eisen voor het gebruikmaken van fiscaal voordeel onder specifieke codes zijn aangescherpt.

Subsidies

Wilt u uw innovatiekrachten vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel. Er zijn vele subsidiemogelijkheden.