Placeholder for Energie zonnepanelen en windmolensEnergie zonnepanelen en windmolens

Windturbine bouwen? Zo komt u in aanmerking voor subsidie

Bent u actief in de tuinbouw of agribusiness en denkt u eraan om te investeren in windenergie? Dan krijgt u via de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) financieel voordeel. De regeling biedt zakelijke gebruikers overigens ook de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor zonne-energieprojecten. Dit zijn de voorwaarden.

04 februari 2024

Financieel voordeel met ISDE

De aanschaf van windturbines zorgt voor lagere energiekosten en een vermindering van uw CO2-uitstoot. Maar het investeren in groene energie biedt niet alleen zakelijke voordelen. Het is ook nog eens goed voor het duurzame imago van uw bedrijf. Via de ISDE kunt u nu verduurzamen met financieel voordeel.

Dit zijn de voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie voor windturbines, zijn een aantal voorwaarden van toepassing.

Hoogte subsidiebedrag

De hoogte van de subsidie is variabel en hangt af van diverse factoren, waaronder het vermogen van de turbine en de jaarlijkse energieproductie. De subsidie wordt berekend op basis van een vast tarief per kilowattuur (kWh) dat naar verwachting door de windturbine zal worden opgewekt gedurende een periode van vijftien jaar. Voor kleinschalige windturbines bedraagt de maximale subsidie € 66 per vierkante meter rotoroppervlak. Voor het jaar 2024 is er een budget van € 20 miljoen beschikbaar voor zonnepanelen en kleinschalige windturbines.

Aanvraag indienen

U kunt het hele jaar door uw ISDE-aanvraag indienen. De RVO bepaalt of u in aanmerking komt voor de subsidie. Zorg ervoor dat u alle vereiste documenten en informatie correct aanlevert om uw kans op subsidietoekenning te vergroten.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Dennis TimmermansDennis Timmermans
Neem contact met mij op

Dennis Timmermans
Consultant subsidies bij Epiic

Bel: 06-10208935

Linkedin

Ook interessant

Placeholder for ZonneboilerZonneboiler
NieuwsIn 2024 investeren in duurzame energie? De ISDE-subsidie wijzigt

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) wil de overheid ondernemers en woningeigenaren stimuleren om te investeren in duurzaamheid. In 2024 wijzigt de subsidie op een aantal punten.

whitepaper
Placeholder for Bedrijfspand duurzaam bouwenBedrijfspand duurzaam bouwen

Download het whitepaper

Duurzaam bedrijfspand? Fiscaal voordeel en subsidie

Wilt u investeren in de bouw of verbouw van een bedrijfspand? En wilt u daarbij milieuvriendelijke en energiezuinige maatregelen treffen? Dan zijn er diverse mogelijkheden om fiscaal voordeel te ontvangen of subsidie aan te vragen. Denk aan de investeringsregelingen EIA en MIA\Vamil of aan subsidies zoals ISDE en SDE++.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws