Placeholder for Groene landbouwGroene landbouw

Subsidies duurzaam investeren

Duurzaam investeren is belangrijk voor milieu en klimaat. Maar er is meer. Zo kunt u met duurzame investeringen veel geld besparen. En wat te denken van uw imago? Steeds meer afnemers vinden duurzaamheid een belangrijk criterium als het om de keuze voor een leverancier gaat. Heeft u investeringsplannen? De overheid ondersteunt u graag met aantrekkelijke subsidie- en fiscale regelingen.

Duurzaam investeren?

Subsidies en fiscale regelingen

Loop geen voordeel mis

Wilt u investeren in energiezuinige of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Dan kunnen de Energie- en Milieu-investeringsaftrek u veel voordeel opleveren. Voorwaarde is dat uw investering op de jaarlijkse Energie- of Milieulijst staat.

Voorwaarden van toepassing

Heeft u een nieuw energiezuinig of milieuvriendelijk bedrijfsmiddel op het oog en wilt u EIA of MIA aanvragen? Per bedrijfsmiddel kunnen de voorwaarden verschillen. Onze experts kunnen u goed adviseren bij het maken van de juiste keuze.

Meer interessante fiscale regelingen

De EIA en MIA zijn twee interessante fiscale regelingen waarmee u de belasting op uw winst kunt verlagen. Maar er zijn meer mogelijkheden als u fiscaal voordeel wilt behalen. Onze specialisten informeren u graag.

Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Roy
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven
Heeft u investeringsplannen? Wij informeren u graag over de subsidiemogelijkheden

Roy Hoven
Directeur bij Epiic

Bel: 06-22464517

Linkedin

Subsidiemogelijkheden voor uw duurzame projecten

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de consultants van Epiic
Whitepaper
Placeholder for Groene landbouwGroene landbouw

Download het whitepaper

Fiscaal voordeel investering met EIA en MIA

Wilt u investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Vraag fiscaal voordeel aan via de EIA en MIA\Vamil. Download het whitepaper.

Interessante subsidiemogelijkheden

Placeholder for Traktor biomulchTraktor biomulch
NieuwsGewassen duurzaam beschermen? Nu subsidie voor aanschaf bedrijfsmiddel

Wilt u een bedrijfsmiddel aanschaffen om zo duurzaam mogelijk uw gewassen te beschermen? Maak gebruik van de subsidie voor geïntegreerde gewasbescherming en ontvang een tegemoetkoming voor de aanschafkosten. De subsidie is open van 20 tot en met 28 juni 2024.

Placeholder for zonnepanelen op woningenzonnepanelen op woningen
NieuwsSubsidie voor verduurzaming en onderhoud huurwoningen

Bent u verhuurder van een of meer panden? Dan is verduurzaming van uw objecten een belangrijk thema. Veel huurwoningen voldoen op het moment niet aan de minimale duurzaamheidsstandaard in de markt. De SVOH helpt verhuurders om de benodigde stappen te zetten en zo een duurzame leefomgeving te creëren voor hun huurders.

Placeholder for PlantenkasPlantenkas
NieuwsVerduurzaam energiesysteem in kassen met MEI subsidie

Als glastuinder het energiesysteem in uw kassen verduurzamen om zo uw CO²-uitstoot en energieverbruik te reduceren? De subsidie Marktintroductie energie-innovaties glastuinbouw maakt aanschaf interessant.

Placeholder for Tuinbouwkas langs slootTuinbouwkas langs sloot
NieuwsEnergie besparen in glastuinbouw met EG-subsidie

De subsidieregeling Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG) gaat op 11 april weer open. Hét moment voor de glastuinbouw om energiebesparende maatregelen te treffen.

Placeholder for Flatgebouw vertical forestFlatgebouw vertical forest
NieuwsVooraanmelding MOOI-subsidie vanaf 19 maart

Op 19 maart start de verplichte vooraanmelding van de MOOI-subsidie. Wilt u samen met andere partijen werken aan innovaties die bijdragen aan de klimaatdoelen? Vraag de MOOI-subsidie aan.

Placeholder for ZonnepanelenparkZonnepanelenpark
NieuwsSDE++ in 2024 voor hernieuwbare energie en CO2-reductie

Ook in 2024 is het weer mogelijk om SDE++ subsidie aan te vragen. Wilt u projectmatig investeren in het opwekken van duurzame energie en zo de CO2-uitstoot reduceren? Vanaf 10 september kunt u een aanvraag indienen.

Placeholder for Stal koeienStal koeien
NieuwsBelangrijkste wijzigingen Milieulijst en Energielijst landbouw 2024

De Rijksdienst voor Ondernemers (RVO) heeft de nieuwe Milieulijst en Energielijst voor 2024 uitgebracht. Beide lijsten bieden de agrosector net als andere jaren weer veel interessante kansen. Er zijn een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. De belangrijkste aanpassingen en nieuwe categorieën hebben wij voor u op een rij gezet.

Placeholder for Zone nul emissieZone nul emissie
ArtikelBereid u voor op zero-emissiezones: wat betekent dit voor uw bedrijf?

Als u goederen levert aan klanten binnen Nederland met benzine- of dieselvoertuigen, is het tijd om vooruit te denken. Vanaf 1 januari 2025 krijgen gemeenten de bevoegdheid om stadsgebieden aan te wijzen als zero-emissiezones (ZE-zones). Vervuilend goederenvervoer is hier dan niet meer toegestaan. Wat betekent dit voor u en uw bedrijf?

Placeholder for Windmolen op landbouwgrondWindmolen op landbouwgrond
NieuwsMet voordeel investeren in energie- en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen in de landbouw

Plannen voor duurzame investeringen? Maak gebruik van fiscaal voordeel of subsidies. Bijvoorbeeld de Energie-investeringsaftrek of Milieu-investeringsaftrek.

Placeholder for Energie zonnepanelen en windmolensEnergie zonnepanelen en windmolens
NieuwsWindturbine bouwen? Zo komt u in aanmerking voor subsidie

Bent u actief in de tuinbouw of agribusiness en denkt u eraan om te investeren in windenergie? Dan krijgt u via de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) financieel voordeel. De regeling biedt zakelijke gebruikers overigens ook de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor zonne-energieprojecten. Dit zijn de voorwaarden.

Placeholder for Elektrische vrachtwagenElektrische vrachtwagen
NieuwsMet subsidie investeren in emissieloze vrachtwagens

Heeft u plannen om te investeren in vrachtwagens? En overweegt u een emissieloze variant? Dankzij de Aanschafsubsidie Zero Emissie Trucks (AanZET) wordt aanschaf interessant.

Placeholder for Elektrische bulldozerElektrische bulldozer
NieuwsSubsidie voor aanschaf emissieloos bouwmaterieel

Wilt u investeren in emissieloos bouwmaterieel in de bouwsector? Check altijd eerst of u in aanmerking komt voor voordeel via de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB).