Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Energie zonnepanelen en windmolensEnergie zonnepanelen en windmolens

EFRO

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft tot doel de economische verschillen tussen de Europese regio’s te verkleinen.

Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft tot doel de economische verschillen tussen de Europese regio’s te verkleinen. Het fonds financiert programma’s voor de ontwikkeling van achtergebleven gebieden. Ook ontwikkelde regio’s binnen de Europese Unie kunnen gebruikmaken van het EFRO. Het fonds richt zich bijvoorbeeld op het versterken van regionale concurrentiekracht en het vergroten van werkgelegenheid.

EFRO in Nederland

Nederland ontvangt € 507 miljoen van de Europese Unie om EFRO-programma’s uit te voeren in de periode van 2021-2027. Het budget dat door de Europese Unie is vrijgemaakt voor de EFRO-programma’s is bedoeld voor het mkb. Het programma richt zich op het ‘groener’ en ‘slimmer’ maken van Europa. Denk aan economische activiteiten, zoals innovatie (slimmer) en een koolstofarme (groenere) economie.

In Nederland kennen we vier EFRO-programma’s:

Elk programma kent zijn eigen gebiedsgerichte prioriteiten en specifieke voorwaarden. In veel gevallen zijn de aanvraagperiodes gelijk.

Meer informatie of een keer sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Joost
Placeholder for Joost JanssenJoost Janssen
Meer weten over de subsidiemogelijkheden van EFRO? Neem contact met mij op

Joost Janssen
Manager innovatie

Bel: 06-23928457

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Zonnepanelen 1Zonnepanelen 1
ArtikelEpiic feliciteert HyTEPS met succesvol OPZuid project

HyTEPS is druk bezig met het ontwikkelen van een oplossing om elektrische verstoringen te voorkomen. Epiic vroeg ter financiering de OPZuid subsidie aan, maar nam ook het gehele projectmanagement uit handen. Een werkwijze die HyTEPS goed bevallen is.

Placeholder for Robot geeft mens een handRobot geeft mens een hand
NieuwsNieuw: subsidie voor test- en demonstratieprojecten Oost-Nederland

Een innovatieproject in Gelderland of Overijssel? Het mkb maakt al dankbaar gebruik van het OP-Oost subsidieprogramma. Nu is er ook subsidie voor test- en demonstratieprojecten.

Placeholder for Windmolen in polderWindmolen in polder
NieuwsOPOost wordt EFRO OOST

Voor een groener en slimmer Oost-Nederland

Placeholder for ManmetdroneManmetdrone
NieuwsConcurrentievermogen versterken met OPZuid

OPZuid is een subsidieprogramma dat het concurrentievermogen van de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg moet vergroten. OPZuid richt zich vooral op innovatieve bedrijven in het mkb.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Subsidies

Wilt u uw innovatiekrachten vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel. Er zijn vele subsidiemogelijkheden.