Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Energie zonnepanelen en windmolensEnergie zonnepanelen en windmolens

EFRO

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft tot doel de economische verschillen tussen de Europese regio’s te verkleinen.

EFRO, subsidie voor regionale ontwikkeling en innovatie

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft tot doel het minimaliseren van economische verschillen tussen de verschillende regio's in Europa. Het fonds financiert verschillende programma’s gericht op de ontwikkeling van gebieden die economisch gezien minder ver zijn. Ook ontwikkelde regio’s binnen de Europese Unie kunnen gebruikmaken van het EFRO. Het fonds richt zich bijvoorbeeld op het versterken van regionale concurrentiekracht en de verhoging van werkgelegenheid.

EFRO-programma's Nederland

Nederland ontvangt € 507 miljoen van de Europese Unie om diverse EFRO-programma’s uit te voeren in de periode van 2021-2027. Het budget dat door de Europese Unie is vrijgemaakt voor de EFRO-programma’s is specifiek bedoeld ter ondersteuning van het mkb. Het subsidieprogramma richt zich op het groener en slimmer maken van Europa. Denk aan economische activiteiten, zoals innovatie (slimmer) en een koolstofarme (groenere) economie.

In Nederland zijn er vier EFRO-programma’s:

Elk programma heeft zijn eigen gebiedsspecifieke prioriteiten en specifieke voorwaarden. Vaak vallen de aanvraagperioden voor deze programma's samen.

EFRO in Nederland: belangrijke rol in de economische ontwikkeling

De EFRO-programma's spelen een belangrijke rol in het bevorderen van de economische ontwikkeling en de ondersteuning van mkb-ondernemingen in ons land. Dankzij deze subsidieprogramma's kunnen regionale economieën zich verder ontwikkelen, kunnen lokale bedrijven concurreren op de internationale markt en kunnen nieuwe banen worden gecreëerd.

Daarnaast richt het EFRO zich op de duurzaamheidsdoelen van Europa, door het stimuleren van een groenere economie en het ondersteunen van innovatieve projecten die bijdragen aan een koolstofarme toekomst. Zo maakt het EFRO, met haar diverse programma's, een belangrijk verschil in het streven naar economische groei en duurzaamheid in heel Nederland.

Wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor EFRO?

Meer weten

En geen zin in ingewikkelde trajecten? Neem contact op met Joost Janssen, via 06-23928457 of stuur Joost een e-mail.

 • Vakkundig en niet te stoppen
  Epiic beschikt over een team super enthousiaste en vakkundige consultants. Zij signaleren vroegtijdig kansen, gaan op zoek naar de juiste partners, stellen een haalbare businesscase op en vragen hiervoor financiering aan.
 • We doen het samen
  Een traject starten we altijd sámen. En we zetten ook sámen alle stappen. Daarbij nemen we zoveel mogelijk werk uit handen, zodat u zich kunt focussen op dat waar het om draait, uw innovatie.
 • Open, eerlijk, realistisch
  Onze afspraken komen we altijd na. En ook zijn we open, eerlijk én realistisch, bijvoorbeeld over uw slagingskansen. Dat is belangrijk. Want alleen door elkaar scherp te houden, bereiken we dat waar het allemaal om begonnen is. Uw dromen en ambities.

Ook interessant voor u

Placeholder for ZonnepanelenZonnepanelen
ArtikelEpiic feliciteert HyTEPS met succesvol OPZuid project

HyTEPS is druk bezig met het ontwikkelen van een oplossing om elektrische verstoringen te voorkomen. Epiic vroeg ter financiering de OPZuid subsidie aan, maar nam ook het gehele projectmanagement uit handen. Een werkwijze die HyTEPS goed bevallen is.

Placeholder for Robot geeft mens een handRobot geeft mens een hand
NieuwsNieuw: subsidie voor test- en demonstratieprojecten Oost-Nederland

Een innovatieproject in Gelderland of Overijssel? Het mkb maakt al dankbaar gebruik van het OP-Oost subsidieprogramma. Nu is er ook subsidie voor test- en demonstratieprojecten.

Placeholder for Windmolen in polderWindmolen in polder
NieuwsOPOost wordt EFRO OOST

Voor een groener en slimmer Oost-Nederland

Placeholder for ManmetdroneManmetdrone
NieuwsConcurrentievermogen versterken met OPZuid

OPZuid is een subsidieprogramma dat het concurrentievermogen van de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg moet vergroten. OPZuid richt zich vooral op innovatieve bedrijven in het mkb.

Placeholder for NTrans Technologies cellenNTrans Technologies cellen
Kennis en expertise een must bij de subsidieaanvraag voor EFRO
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven

Roy Hoven
Directeur, Epiic

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

 • Uitgekiend stappenplan
  Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
 • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
  Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
 • Een echte gesprekspartner
  Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.
Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws