Placeholder for Energie zonnepanelen en windmolensEnergie zonnepanelen en windmolens

EFRO

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft tot doel de economische verschillen tussen de Europese regio’s te verkleinen. In Nederland zijn er vier interessante EFRO-programma's: voor Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Doel? Een slimmere en groenere economie.

Subsidie informatie

Indieningsperiode

Afhankelijk van regio

Totale budget

€ 507 miljoen

Type subsidie

Regionaal

EFRO, subsidie voor regionale ontwikkeling en innovatie

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) financiert verschillende programma’s gericht op de ontwikkeling van gebieden die economisch gezien minder ver zijn. Maar ook ontwikkelde regio’s kunnen gebruikmaken van het EFRO-programma. Het fonds richt zich bijvoorbeeld op het versterken van het regionale concurrentievermogen en het verbeteren van de werkgelegenheid. En dat biedt heel veel kansen voor ondernemers in álle regio's in Nederland. Zolang het maar om activiteiten gaat die bijdragen aan een groenere en slimmere economie. Benieuwd naar de kansen voor uw project?

Ja, ik wil graag vrijblijvend sparren

EFRO-programma's Nederland

Nederland ontvangt € 507 miljoen van de Europese Unie om diverse EFRO-programma’s uit te voeren in de periode van 2021-2027. Het budget dat door de Europese Unie is vrijgemaakt voor de EFRO-programma’s is specifiek bedoeld ter ondersteuning van het mkb. Het subsidieprogramma richt zich op het groener en slimmer maken van Europa. Denk aan economische activiteiten, zoals innovatie (slimmer) en een koolstofarme (groenere) economie.

In Nederland zijn er vier EFRO-programma’s. Elk programma heeft zijn eigen gebiedsspecifieke prioriteiten en voorwaarden. In 2024 zijn er voor elke regio verschillende interessante subsidierondes.

Voorwaarden EFRO

EFRO heeft voor elke regio heeft een gebiedspecifiek programma met eigen mogelijkheden en voorwaarden. Een aantal voorwaarden zijn echter overal gelijk:

Tip!
De EFRO-regeling werkt volgens een first-come-first-serve-principe. Dit betekent dat uw aanvraag op volgorde van binnenkomst wordt beoordeeld. Neem dus nu contact op met onze EFRO-specialisten om te starten met de voorbereiding van uw aanvraag. Zo vergroot u de kans op een succesvolle aanvraag.

Wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor EFRO?

Meer weten

En geen zin in ingewikkelde trajecten? Neem contact op met Joost Janssen, via 06-23928457 of stuur Joost een e-mail.

 • Vakkundig en niet te stoppen
  Epiic beschikt over een team super enthousiaste en vakkundige consultants. Zij signaleren vroegtijdig kansen, gaan op zoek naar de juiste partners, stellen een haalbare businesscase op en vragen hiervoor financiering aan.
 • We doen het samen
  Een traject starten we altijd sámen. En we zetten ook sámen alle stappen. Daarbij nemen we zoveel mogelijk werk uit handen, zodat u zich kunt focussen op dat waar het om draait, uw innovatie.
 • Open, eerlijk, realistisch
  Onze afspraken komen we altijd na. En ook zijn we open, eerlijk én realistisch, bijvoorbeeld over uw slagingskansen. Dat is belangrijk. Want alleen door elkaar scherp te houden, bereiken we dat waar het allemaal om begonnen is. Uw dromen en ambities.

Ook interessant voor u

Placeholder for Energie zonnepanelen en windmolensEnergie zonnepanelen en windmolens
NieuwsGrote kansen EFRO voor innovatie Noord-Nederland

Met een indrukwekkend budget van € 127,5 miljoen tot het jaar 2027 biedt het EFRO-programma grote mogelijkheden voor innovatie en ondernemerschap in het noorden van ons land. Het programma richt zich op diverse sectoren met een specifieke focus op duurzame energie. Windmolens spelen een prominente rol als symbool van groene energie.

Placeholder for Robot geeft mens een handRobot geeft mens een hand
NieuwsSlimmer en groener Oost-Nederland met EFRO Oost

Overijssel en Gelderland moeten slimmer en groener worden. Het EFRO-subsidieprogramma voor Oost-Nederland ondersteunt ondernemers om op zoek te gaan naar slimme en duurzame oplossingen.

Placeholder for ManmetdroneManmetdrone
NieuwsConcurrentievermogen versterken met OPZuid

OPZuid is een subsidieprogramma dat het concurrentievermogen van de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg moet vergroten. OPZuid richt zich vooral op innovatieve bedrijven in het mkb.

Placeholder for Pijl gooien in roos in groen bosPijl gooien in roos in groen bos
NieuwsInnovatieve impuls voor Randstad met Kansen voor West

Kansen voor West is een subsidieprogramma bedoeld voor het vergroten van de concurrentiekracht van het Westen van Nederland. Als ondernemer in de Randstad bijdragen aan CO2-reductie of een circulaire economie? In 2024 zijn er zes interessante openstellingen.

Placeholder for H4 A waterstofH4 A waterstof
Circulaire economie
KlantverhaalOPZuid-subsidie van strategische waarde voor bijzonder waterstofproject

Vijf Zeeuwse familiebedrijven voelen een intrinsieke motivatie om bij te dragen aan de verduurzaming van onze wereld. Reden om te investeren in een waterstoftankstation en transportmaterieel op waterstof. De toegekende OPZuid-subsidie voelt als een welkome steun in de rug.

Placeholder for ZonnepanelenZonnepanelen
ArtikelEpiic feliciteert HyTEPS met succesvol OPZuid project

HyTEPS is druk bezig met het ontwikkelen van een oplossing om elektrische verstoringen te voorkomen. Epiic vroeg ter financiering de OPZuid subsidie aan, maar nam ook het gehele projectmanagement uit handen. Een werkwijze die HyTEPS goed bevallen is.

Placeholder for NTrans Technologies cellenNTrans Technologies cellen
Kennis en expertise een must bij de subsidieaanvraag voor EFRO
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven

Roy Hoven
Directeur, Epiic

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

 • Uitgekiend stappenplan
  Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
 • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
  Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
 • Een echte gesprekspartner
  Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.
Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws