Placeholder for ZonnepanelenZonnepanelen

Energie-innovatie (DEI+)

De overheid stimuleert ondernemers die zich willen inzetten voor innovatie op het gebied van CO2-reductie. Wilt u werken aan de vermindering van de CO2-uitstoot? Via de regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) kunt u subsidie aanvragen voor pilot- en demonstratieprojecten.

Subsidie informatie

Maximale subsidie

€ 3.000.000 demonstratie-/ € 25.000.000 pilotproject

Indieningsperiode

3 juli 2023 tot en met 25 juni 2024

Totale budget

€ 40.000.000

Subsidie voor verduurzaming

De overheid stimuleert ondernemers die zich willen inzetten voor innovatie op het gebied van CO2-reductie. Wilt u werken aan de vermindering van de CO2-uitstoot? Via de subsidieregeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) kunt u subsidie aanvragen voor pilot- en demonstratieprojecten.

Maak gebruik van de DEI+

Wilt u minder energie verbruiken in uw productieprocessen? Heeft u een innovatieve techniek waarmee u CO2-reductie kunt realiseren? Of wilt u investeren in hernieuwbare energiebronnen, zoals windenergie, zonne-energie of geothermische energie? Dan biedt de regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI) mooie kansen. Via de DEI+-regeling kunt u pilot- en demonstratieprojecten financieren. Voorwaarde is dat een project bijdraagt aan het op een kosteneffectieve manier reduceren van CO2- emissies. Een andere belangrijke eis is dat een project plaatsvindt in een representatieve omgeving.

Welke projecten komen in aanmerking voor subsidie?

Circulaire economie projecten: recycling, hergebruik afval en vervanging fossiele grondstoffen door biobased grondstoffen (biobased economy):

Aanvragen DEI+ subsidie

Op dit moment is het deelprogramma van DEI+ geopend dat zich richt op Waterstof en Groene chemie. U kunt van 3 juli 2023 tot en met 25 juni 2024 subsidie aanvragen voor demonstratieprojecten rond dit thema.

Whitepaper
Placeholder for Circulaire economieCirculaire economie

Download het whitepaper

Op weg naar een circulaire bedrijfsstrategie

Wilt u weten welke stappen u moet zetten richting een circulaire bedrijfsstrategie?

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Boudewijn
Placeholder for Boudewijn ZuijderhoudtBoudewijn Zuijderhoudt
Meer informatie over DEI+ subsidie? Of wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor subsidie? Neen contact met mij op

Boudewijn Zuijderhoudt
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-47834872

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Windmolens op zeeWindmolens op zee
NieuwsPilot- en demonstratieprojecten met DEI+ subsidie

Wilt u een innovatie op het gebied van energie of CO2-reductie testen in een pilot of demonstratieproject? Maak gebruik van DEI+ subsidie.

Placeholder for Man legt zonnepanelenMan legt zonnepanelen
ArtikelSubsidie voor het verduurzamen van uw bedrijfspand

Het verduurzamen van de economie staat hoog op de prioriteitenlijst van de Nederlandse overheid. Hoewel veel ondernemers hier graag hun steentje aan bijdragen, blijkt uit onderzoek dat het hen vaak ontbreekt aan tijd en geld. Subsidies kunnen helpen.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.
Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws