Placeholder for Electrische auto wordt geladenElectrische auto wordt geladen

Energie-investeringsaftrek

Fiscaal voordeel op energiezuinige bedrijfsmiddelen

Subsidie informatie

Fiscaal voordeel

40% van investeringsbedrag

Minimaal investeringsbedrag

€ 2.500

Indieningsperiode

Doorlopend

Energie-investeringsaftrek: fiscaal voordeel voor duurzame bedrijfsmiddelen

De Nederlandse overheid wil ondernemers met fiscale investeringsregelingen stimuleren om te investeren in duurzame energie en in energiebesparende technieken. De Energie-investeringsaftrek (EIA) is hier een voorbeeld van. Via de EIA ontvang je fiscaal voordeel bij de aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen. De hoogte van de aftrek wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. In 2024 mag je 40% van de investeringskosten aftrekken van je fiscale winst. Alle investeringen die in aanmerking komen voor de EIA staan op de Energielijst. De overheid publiceert jaarlijks een nieuwe lijst.

Meer weten? Download het gratis whitepaper 'EIA en MIA: fiscaal voordeel voor duurzaam bedrijfsmiddel'.

Voor wie?

De EIA is voor alle ondernemers die onder de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting vallen. Daarnaast kunnen ook overheidsorganisaties, vereniging en stichtingen EIA aanvragen. Voorwaarde is dat zij vennootschapsbelasting betalen.

Aanvragen EIA

Staat je investering op de Energielijst? Zorg dan dat je binnen drie maanden na het tekenen van de koopovereenkomst een aanvraag voor fiscaal voordeel laat indienen. Het minimale investeringsbedrag dat in aanmerking komt voor EIA is € 2.500.

Whitepaper
Placeholder for Groene landbouwGroene landbouw

Download het whitepaper

Fiscaal voordeel investering met EIA en MIA

Wilt u investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Vraag fiscaal voordeel aan via de EIA en MIA\Vamil. Download het whitepaper.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Stijn
De Energielijst is lang en divers. Maar wij kennen je sector en weten welke investeringen voor je interessant kunnen zijn. Neem contact met mij op

Stijn Brouwers
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-82527362

Linkedin

Ook interessant voor je

Placeholder for Zonnepanelen gebouwZonnepanelen gebouw
NieuwsLagere Energie-investeringsaftrek in 2024, toch interessante kansen

Ook in 2024 wil de overheid ondernemers stimuleren om te investeren in duurzame energie en energiebesparende technieken. Daarom is er de Energie-investeringsaftrek. Er zijn een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. We zetten ze op een rij.

Placeholder for Energielabel verbeterenEnergielabel verbeteren
NieuwsEnergiebesparingsplicht, wat betekent dit voor u als grootverbruiker

Per 1 juli 2023 is de energiebesparingsplicht ingegaan. Dit heeft flinke consequenties voor u als grootverbruiker. Zorg dat u goed op de hoogte bent van wat er van u verwacht wordt.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.
Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws