Placeholder for Samenwerken aan een innovatieSamenwerken aan een innovatie

EIC: European Innovation Council

Het Europese innovatieprogramma voor grensverleggende innovaties

Financiering en subsidies voor grensverleggende innovaties

De EIC biedt subsidies en financiering voor innovatieve projecten en startende ondernemingen in Europa. De focus van het subsidieprogramma ligt op mkb’ers die zich bezighouden met grensverleggende innovaties die voortkomen uit wetenschappelijke en technologische doorbraken. Het subsidieprogramma heeft als doel om highrisk innovaties te ondersteunen en te helpen bij internationale groei. ‘Deep tech’ dus.

Subsidie informatie

Indieningsperiode

Diverse data

Type subsidie

Europees

Totale budget

€ 10 miljard

Wilt u weten of uw innovatie in aanmerking komt voor EIC?

Meer weten?

En geen zin in ingewikkelde trajecten? Neem contact op met Jeroen van de Put, via 06-22495023 of stuur Jeroen een e-mail

 • Wat zijn de financieringsinstrumenten van de EIC?
  De EIC biedt verschillende financieringsinstrumenten aan om innovatieve projecten te ondersteunen, waaronder subsidies voor onderzoek en ontwikkeling, en risicokapitaal. Ook bedrijven die innovatieve ideeën op de markt willen brengen en de stap naar commercialisering willen zetten, kunnen op maat gemaakte ondersteuning krijgen vanuit het programma.
 • Wat zijn de criteria voor deelname aan de EIC?
  Om in aanmerking te komen voor subsidies en financiering via de EIC moeten bedrijven voldoen aan verschillende criteria. Zo moeten zij een bewezen trackrecord hebben op het gebied van innovatie, een duidelijke strategie hebben voor bedrijfsgroei en een goed businessplan kunnen voorleggen. Deze criteria zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat de subsidies en financiering terechtkomen bij de meest veelbelovende innovatie projecten.

De drie instrumenten van EIC

Het EIC-programma bestaat uit drie instrumenten, afhankelijk van het Technology Readiness Level (TRL) van het innovatieproject.

Wanneer kunt u subsidie aanvragen?

De EIC is onderdeel van Horizon Europe, het grootste subsidieprogramma van Europa om innovaties aan te jagen. Het programma loopt van 2021-2027 en het budget bedraagt € 10 miljard.

U kunt uw aanvraagprocedure het hele jaar door starten. In 2024 zijn er meerdere data voor het indienen van uw definitieve projectvoorstel.

Whitepaper
Placeholder for Gloeilamp in handGloeilamp in hand

Subsidie voor grensverleggende innovaties

Download het whitepaper

Wilt u investeren in grensverleggende innovaties? De Europese Unie ondersteunt u graag via de European Innovation Council (EIC). Informeer naar de subsidiemogelijkheden

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Jeroen
Placeholder for Jeroen van de PutJeroen van de Put
Wilt u weten of uw innovatieve project in aanmerking komt voor EIC? En geen zin in ingewikkelde trajecten? Neem contact met mij op

Jeroen van de Put
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-22495023

Linkedin

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

 • Uitgekiend stappenplan
  Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
 • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
  Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
 • Een echte gesprekspartner
  Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Ook interessant voor u

Placeholder for Lancering raket 2Lancering raket 2
NieuwsTwee openstellingen EIC Accelerator in 2024

Als mkb’er een innovatie naar de internationale markt brengen? De EIC Accelerator is er speciaal om baanbrekende innovaties op te schalen en over de landsgrenzen heen uit te rollen. In 2024 zijn er twee openstellingen.

Placeholder for Gloeilamp in handGloeilamp in hand
WhitepaperEIC voor grensverleggende innovaties

Wilt u als ambitieuze mkber investeren in grensverleggende innovaties?

Placeholder for Gloeilamp die innovatie uitbeeldtGloeilamp die innovatie uitbeeldt
NieuwsMet Horizon Europe wereldwijde uitdagingen aanpakken

Maak kans op subsidie met uw innovatieve technologie

Subsidies

Wilt u uw innovatiekrachten vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel. Er zijn vele subsidiemogelijkheden.
Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws