Placeholder for Zonnepanelen en windmolensZonnepanelen en windmolens

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

Fiscaal voordeel op milieuvriendelijke investeringen

Subsidie informatie

Fiscaal voordeel MIA

27% tot 45% investeringsbedrag

Vamil

Willekeurig afschrijven tot 75%

Indieningsperiode

Doorlopend

Fiscaal voordeel op milieuvriendelijke investeringen met MIA en Vamil

U wilt niet alleen bijdragen aan een beter milieu, maar ook de kosten van duurzame investeringen zo laag mogelijk houden. De Nederlandse overheid biedt daarom fiscale investeringsregelingen aan, zoals de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Deze fiscale regelingen stimuleren u om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Milieulijst: welke investeringen komen in aanmerking voor MIA en Vamil?

Om voor MIA of Vamil in aanmerking te komen, moeten uw investeringen op de Milieulijst staan. De overheid publiceert elk jaar een nieuwe lijst. Deze lijst bevat alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel. Op de Milieulijst staan onder andere investeringen in energiezuinige apparaten, vervoermiddelen op waterstof of elektriciteit of duurzame gebouwen.

Fiscaal voordeel met MIA

Via de MIA kunt u profiteren van een fiscaal voordeel dat kan oplopen tot 45% van uw investeringsbedrag. De exacte hoogte van uw fiscaal voordeel is onder andere afhankelijk van het bedrijfsmiddel dat u aanschaft. Wanneer u bijvoorbeeld investeert in een elektrisch aangedreven bakfiets of cargofiets kunt u 36% van het aankoopbedrag fiscaal laten aftrekken van de te betalen winstbelasting.

Fiscaal voordeel met Vamil

Naast MIA kunt u ook profiteren van Vamil. Met Vamil mag u maar liefst 75% van uw investering willekeurig afschrijven. Door sneller afschrijven vermindert u de fiscale winst en betaalt u minder belasting in dat jaar. Dit biedt u een liquiditeitsvoordeel.

Belangrijk om te weten

Wilt u gebruikmaken van het fiscaal voordeel via MIA en Vamil, moet u een aanvraag indienen binnen drie maanden na het tekenen van een koopovereenkomst. Ook is het belangrijk te weten dat de Milieulijst lang en divers is. Om te bepalen welke investeringen voor u interessant zijn, kunt u contact opnemen met onze ervaren consultants. Bij Epiic kennen we uw sector en kunnen we u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Whitepaper
Placeholder for Groene landbouwGroene landbouw

Download het whitepaper

Fiscaal voordeel investering met EIA en MIA

Wilt u investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Vraag fiscaal voordeel aan via de EIA en MIA\Vamil. Download het whitepaper.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Maarten RommeMaarten Romme
Neem voor meer informatie over de Milieu-investeringsaftrek MIA en Vamil contact met mij op

Maarten Romme
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-10811042

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Windmolen op landbouwgrondWindmolen op landbouwgrond
NieuwsMet voordeel investeren in energie- en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen in de landbouw

Plannen voor duurzame investeringen? Maak gebruik van fiscaal voordeel of subsidies. Bijvoorbeeld de Energie-investeringsaftrek of Milieu-investeringsaftrek.

Placeholder for Stal koeienStal koeien
NieuwsBelangrijkste wijzigingen Milieulijst en Energielijst landbouw 2024

De Rijksdienst voor Ondernemers (RVO) heeft de nieuwe Milieulijst en Energielijst voor 2024 uitgebracht. Beide lijsten bieden de agrosector net als andere jaren weer veel interessante kansen. Er zijn een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. De belangrijkste aanpassingen en nieuwe categorieën hebben wij voor u op een rij gezet.

Placeholder for Electrische auto wordt geladenElectrische auto wordt geladen
ArtikelFiscaal voordeel voor elke investerende ondernemer

Met de fiscale regelingen Energie-investeringsaftrek (EIA) en Milieu-investeringsaftrek (MIA) kunt u behoorlijk fiscaal voordeel behalen.

Placeholder for Zonnepanelen en windmolensZonnepanelen en windmolens
WhitepaperEIA en MIA: fiscaal voordeel voor duurzaam bedrijfsmiddel

Wilt u investeren in energiezuinige of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? En wilt u meer weten over de mogelijkheden voor fiscaal voordeel? Download het gratis whitepaper.

Placeholder for Sinke RecyclingSinke Recycling
Placeholder for Epiic logo met payoffEpiic logo met payoff
Wij hebben de subsidieaanvraag voor Sinke Recycling verzorgd om de nieuwe afvalsorteerlijn te kunnen realiseren
Placeholder for Boudewijn ZuijderhoudtBoudewijn Zuijderhoudt

Boudewijn Zuijderhoudt
Consultant innovatie, Epiic

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.
Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws