Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Zonnepanelen en windmolensZonnepanelen en windmolens

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

Fiscaal voordeel op milieuvriendelijke investeringen

Fiscaal voordeel op milieuvriendelijke investeringen

De Nederlandse overheid wil ondernemers met fiscale investeringsregelingen stimuleren om te investeren in duurzame bedrijfsmiddelen. De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) bieden u fiscaal voordeel op milieuvriendelijke, duurzame investeringen.

Alle investeringen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel via de MIA en Vamil staan op de Milieulijst. De overheid publiceert elk jaar een nieuwe lijst. Het fiscaal voordeel via de MIA kan oplopen van 27% tot 45%. De hoogte van het fiscaal voordeel is afhankelijk van het specifieke bedrijfsmiddel. Bedrijfsmiddelen die op de Milieulijst staan, komen in veel gevallen zowel voor de MIA als Vamil in aanmerking. Via de Vamil mag u 75% van uw investering willekeurig afschrijven. Een aanvraag voor fiscaal voordeel moet u altijd binnen drie maanden na het tekenen van een koopovereenkomst ingediend hebben.

Let op: de Milieulijst is lang en divers. De consultants van Epiic kennen uw sector en weten welke investeringen voor u interessant zijn.


Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Mariska
Placeholder for Mariska TeurlingsMariska Teurlings
Neem voor meer informatie over de Milieu-investeringsaftrek MIA en Vamil contact met mij op

Mariska Teurlings
Consultant subsidies bij Epiic

Bel: 06-30393256

Linkedin
Placeholder for Sinke RecyclingSinke Recycling
Placeholder for Epiic logo met payoffEpiic logo met payoff
Wij hebben de subsidieaanvraag voor Sinke Recycling verzorgd om de nieuwe afvalsorteerlijn te kunnen realiseren
Placeholder for Boudewijn ZuijderhoudtBoudewijn Zuijderhoudt

Boudewijn Zuijderhoudt
Consultant innovatie, Epiic

Whitepaper
Placeholder for Groene landbouwGroene landbouw

Download het whitepaper

Fiscaal voordeel investering met EIA en MIA

Wilt u investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Vraag fiscaal voordeel aan via de EIA en MIA\Vamil. Download het whitepaper.

Subsidies

Wilt u uw innovatiekrachten vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel. Er zijn vele subsidiemogelijkheden.

Ook interessant voor u

Placeholder for Stal koeienStal koeien
NieuwsBelangrijkste wijzigingen Milieulijst en Energielijst landbouw 2023

De Milieulijst en Energielijst 2023 zijn verschenen. De lijsten bieden de agrosector net als andere jaren weer veel interessante kansen. Er zijn flink wat wijzigingen ten opzichte van vorig jaar.

Placeholder for Windmolens zonnepanelenWindmolens zonnepanelen
NieuwsWijzigingen Milieulijst en Energielijst voor 2023

De Milieu- en Energielijst voor 2023 zijn flink gewijzigd. Een aantal investeringen is verdwenen, nieuwe zijn toegevoegd en eisen voor het gebruikmaken van fiscaal voordeel onder specifieke codes zijn aangescherpt.

Placeholder for Electrische auto wordt geladenElectrische auto wordt geladen
ArtikelFiscaal voordeel voor elke investerende ondernemer

Met de fiscale regelingen Energie-investeringsaftrek (EIA) en Milieu-investeringsaftrek (MIA) kunt u behoorlijk fiscaal voordeel behalen.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.