Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Zonnepanelen en windmolensZonnepanelen en windmolens

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

Fiscaal voordeel op milieuvriendelijke investeringen

Fiscaal voordeel op milieuvriendelijke investeringen met MIA en Vamil

U wilt niet alleen bijdragen aan een beter milieu, maar ook de kosten van duurzame investeringen zo laag mogelijk houden. De Nederlandse overheid biedt daarom fiscale investeringsregelingen aan, zoals de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Deze fiscale regelingen stimuleren u om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Milieulijst: welke investeringen komen in aanmerking voor MIA en Vamil?

Om voor MIA of Vamil in aanmerking te komen, moeten uw investeringen op de Milieulijst staan. De overheid publiceert elk jaar een nieuwe lijst. Deze lijst bevat alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel. Op de Milieulijst staan onder andere investeringen in energiezuinige apparaten, vervoermiddelen op waterstof of elektriciteit of duurzame gebouwen.

Fiscaal voordeel met MIA

Via MIA kunt u profiteren van een fiscaal voordeel dat kan oplopen van 27% tot 45%. De hoogte van het fiscaal voordeel is afhankelijk van het specifieke bedrijfsmiddel. Dit betekent dat als u bijvoorbeeld investeert in een elektrische bedrijfsauto, u tot 36% van het investeringsbedrag kunt aftrekken van de fiscale winst. Voor andere bedrijfsmiddelen, zoals luchtbehandelingsinstallaties en LED-verlichting kan het fiscaal voordeel oplopen tot maar liefst 45%,

Fiscaal voordeel met Vamil

Naast MIA kunt u ook profiteren van Vamil. Met Vamil mag u maar liefst 75% van uw investering willekeurig afschrijven. Door sneller afschrijven vermindert u de fiscale winst en betaalt u minder belasting in dat jaar. Dit biedt u een liquiditeitsvoordeel.

Belangrijk om te weten

Wilt u gebruikmaken van het fiscaal voordeel via MIA en Vamil, moet u een aanvraag indienen binnen drie maanden na het tekenen van een koopovereenkomst. Ook is het belangrijk te weten dat de Milieulijst lang en divers is. Om te bepalen welke investeringen voor u interessant zijn,, kunt u contact opnemen met onze ervaren consultants. Bij Epiic kennen we uw sector en kunnen we u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Whitepaper
Placeholder for Groene landbouwGroene landbouw

Download het whitepaper

Fiscaal voordeel investering met EIA en MIA

Wilt u investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Vraag fiscaal voordeel aan via de EIA en MIA\Vamil. Download het whitepaper.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Mariska
Placeholder for Mariska TeurlingsMariska Teurlings
Neem voor meer informatie over de Milieu-investeringsaftrek MIA en Vamil contact met mij op

Mariska Teurlings
Consultant subsidies bij Epiic

Bel: 06-30393256

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Stal koeienStal koeien
NieuwsBelangrijkste wijzigingen Milieulijst en Energielijst landbouw 2023

De Milieulijst en Energielijst 2023 zijn verschenen. De lijsten bieden de agrosector net als andere jaren weer veel interessante kansen. Er zijn flink wat wijzigingen ten opzichte van vorig jaar.

Placeholder for Windmolens zonnepanelenWindmolens zonnepanelen
NieuwsWijzigingen Milieulijst en Energielijst voor 2023

De Milieu- en Energielijst voor 2023 zijn flink gewijzigd. Een aantal investeringen is verdwenen, nieuwe zijn toegevoegd en eisen voor het gebruikmaken van fiscaal voordeel onder specifieke codes zijn aangescherpt.

Placeholder for Electrische auto wordt geladenElectrische auto wordt geladen
ArtikelFiscaal voordeel voor elke investerende ondernemer

Met de fiscale regelingen Energie-investeringsaftrek (EIA) en Milieu-investeringsaftrek (MIA) kunt u behoorlijk fiscaal voordeel behalen.

Placeholder for Tractor rijdt over akkerTractor rijdt over akker
NieuwsBelangrijkste kansen Milieulijst en Energielijst 2023 voor agrosector

Heeft u als agrariër plannen om duurzaam te investeren? Check eerst de Milieulijst en Energielijst 2023. De lijsten bieden net als andere jaren weer veel kans op fiscaal voordeel.

Placeholder for Zonnepanelen en windmolensZonnepanelen en windmolens
WhitepaperEIA en MIA: fiscaal voordeel voor duurzaam bedrijfsmiddel

Wilt u investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen?

Placeholder for Sinke RecyclingSinke Recycling
Placeholder for Epiic logo met payoffEpiic logo met payoff
Wij hebben de subsidieaanvraag voor Sinke Recycling verzorgd om de nieuwe afvalsorteerlijn te kunnen realiseren
Placeholder for Boudewijn ZuijderhoudtBoudewijn Zuijderhoudt

Boudewijn Zuijderhoudt
Consultant innovatie, Epiic

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.
Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws