Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren

Praktijkleren

Biedt u een praktijkleerplaats aan? Dan is de subsidie Praktijkleren interessant. De subsidie zorgt voor een tegemoetkoming in de kosten van de begeleiding van een leerling, student of promovendus.

Investeren in het opleiden van toekomstig personeel

De overheid wil ondernemers stimuleren te investeren in het opleiden van toekomstig personeel. De subsidie Praktijkleren compenseert u voor de tijd die u nodig heeft om leerling-werknemers goed te begeleiden. De hoogte van de vergoeding hangt af van het aantal weken dat een stagiair bij u heeft gewerkt. De maximale uitkering bedraagt € 2.700 per praktijk- of werkleerplaats. Omdat het bij de subsidie Praktijkleren gaat om schoolgaande leerlingen wordt de subsidie per schooljaar verstrekt.

Tip: biedt u een leerplek aan voor mbo bbl-leerlingen in de landbouw, horeca of recreatie? Dan hebt u recht op een extra subsidie-uitkering. De hoogte hiervan is nog niet bekend.

Welke opleidingen komen in aanmerking voor subsidie Praktijkleren?

De subsidie is bedoeld voor leerlingen van de volgende opleidingen:

Aanvraag subsidie Praktijkleren in 2023

Voor het schooljaar 2022 - 2023 kunt u subsidie aanvragen van 2 juni tot en met 15 september 2023. Daarna eindigt de regeling en volgt er voor de periode 2024 – 2027 een nieuw programma.

Wilt u meer weten over de subsidie praktijkleren? In het whitepaper 'Praktijkleren: de juiste begeleiding, daar komt u verder mee' vindt u alle informatie overzichtelijk op een rij.

Naast de subsidie voor praktijkleren zijn er nog meer interessante subsidies voor de financiering van een opleiding of begeleiding van medewerkers. Deze subsidies kunt u terugvinden op de overzichtspagina 'Subsidies en personeel.


Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Celine HuiskampCeline Huiskamp
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de subsidie voor praktijkleren? Neem contact met mij op

Celine Huiskamp
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-47928531

Linkedin
whitepaper
Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren

Download het whitepaper

Subsidie voor het opleiden van uw personeel

Download het whitepaper en bekijk wat uw subsidiemogelijkheden zijn voor het opleiden van uw medewerkers, zodat zij over de juiste expertise beschikken.

Placeholder for Agruniek RijnvalleiAgruniek Rijnvallei
Wij verzorgen jaarlijks succesvol de subsidieaanvraag voor praktijkleren voor AgruniekRijnvallei
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven

Roy Hoven
Directeur, Epiic

Subsidies

Wilt u uw innovatiekrachten vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel. Er zijn vele subsidiemogelijkheden.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Ook interessant voor u

Placeholder for TipsTips
Subsidies en personeel
ArtikelSubsidie Praktijkleren, dit zijn de tips & tricks

Bent u een leerwerkbedrijf, heeft u het afgelopen schooljaar leerlingen begeleid en wilt u in aanmerking komen voor de subsidie Praktijkleren? Dit zijn de tips & tricks om te voldoen aan de voorwaarden van de subsidie Praktijkleren en om maximale subsidie te behalen.

Placeholder for medewerkers in fabriek krijgen uitlegmedewerkers in fabriek krijgen uitleg
Subsidies en personeel
NieuwsNieuw: 50% voorschot op SLIM-subsidie

Vanaf 1 maart 2023 is het voor mkb-bedrijven weer mogelijk zelfstandig SLIM-subsidie aan te vragen. Nieuw dit jaar is dat u een voorschot kunt krijgen van 50% over het subsidiebedrag. Volledig voorfinancieren hoeft dus niet meer.

Placeholder for Stagiaires in werkplaatsStagiaires in werkplaats
Subsidies en personeel
NieuwsSubsidie Praktijkleren? Twee wijzigingen voor schooljaar 2022-2023

Als leerbedrijf subsidie Praktijkleren aanvragen? Voor het schooljaar 2022-2023 wijzigt de verwachte hoogte van de uitkering. Ook worden er minder bonussen uitgekeerd.

Placeholder for Stagiaires leren in een fabriekStagiaires leren in een fabriek
Subsidies en personeel
NieuwsSubsidie Praktijkleren ook voor Derde Leerweg

Veel werkgevers weten dat zij de subsidie Praktijkleren kunnen aanvragen voor het begeleiden van leerlingen die een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) volgen. Minder bekend is dat deze subsidie ook geldt voor de Derde Leerweg. De voorwaarden op een rij.

Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren
Subsidies en personeel
NieuwsGa nu samen voor SLIM

Vindt u het belangrijk te investeren in de kennis en groei van uw medewerkers? Dan kunt u op drie momenten in 2023 de SLIM-subsidie aanvragen. Wees er wel op tijd bij. De SLIM-regeling is populair!

Placeholder for Stage in autogarageStage in autogarage
Subsidies en personeel
WhitepaperEen leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

SLIM is een subsidieregeling voor ondernemers uit het mkb die het belangrijk vinden dat hun medewerkers een leven lang kunnen leren en zich zo verder ontwikkelen op de werkvloer.