Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren

Praktijkleren

Biedt u een praktijkleerplaats aan? Dan is de subsidie praktijkleren interessant. De subsidie zorgt voor een tegemoetkoming in de kosten van de begeleiding van een leerling, student of promovendus.

Investeren in het opleiden van toekomstig personeel

De overheid wil ondernemers stimuleren te investeren in het opleiden van toekomstig personeel. De subsidie praktijkleren compenseert u gedeeltelijk voor de tijd die u extra nodig heeft om leerling-werknemers goed te begeleiden. De hoogte van de vergoeding hangt af van het aantal weken dat een stagiair bij u heeft gewerkt.

Omdat het bij de subsidie praktijkleren gaat om schoolgaande leerlingen wordt de subsidie per schooljaar verstrekt. Leerlingen die een (bbl-)traject volgen (vier dagen per week stage, één dag per week naar school) komen hier meestal voor in aanmerking. Ook bedrijven die leerlingen begeleiden van een duale hbo- of technische wo-opleiding, komen soms in aanmerking voor de tegemoetkoming van € 2.700.

Aanvraag subsidie praktijkleren in 2023

In de zomer van 2023 kunt u subsidie aanvragen voor het schooljaar 2022 - 2023. Daarna eindigt de regeling en volgt er voor de periode 2024 – 2027 een nieuw programma.

Wilt u meer weten over de subsidie praktijkleren? In het whitepaper 'Praktijkleren: de juiste begeleiding, daar komt u verder mee' vindt u alle informatie overzichtelijk op een rij.

Naast de subsidie voor praktijkleren zijn er nog meer interessante subsidies voor de financiering van een opleiding of begeleiding van medewerkers. Deze subsidies kunt u terugvinden op de overzichtspagina 'Subsidies en personeel.


Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Mariska
Placeholder for Mariska TeurlingsMariska Teurlings
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de subsidie voor praktijkleren? Neem contact met mij op

Mariska Teurlings
Consultant subsidies bij Epiic

Bel: 06-30393256

Linkedin
whitepaper
Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren

Download het whitepaper

Subsidie voor het opleiden van uw personeel

Download het whitepaper en bekijk wat uw subsidiemogelijkheden zijn voor het opleiden van uw medewerkers, zodat zij over de juiste expertise beschikken.

Placeholder for Agruniek RijnvalleiAgruniek Rijnvallei
Wij verzorgen jaarlijks succesvol de subsidieaanvraag voor praktijkleren voor AgruniekRijnvallei
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven

Roy Hoven
Manager, Epiic

Subsidies

Wilt u uw innovatiekrachten vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel. Er zijn vele subsidiemogelijkheden.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Ook interessant voor u

Placeholder for Stagiaires leren in een fabriekStagiaires leren in een fabriek
Subsidies en personeel
NieuwsSubsidie Praktijkleren ook voor Derde Leerweg

Veel werkgevers weten dat zij de subsidie Praktijkleren kunnen aanvragen voor het begeleiden van leerlingen die een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) volgen. Minder bekend is dat deze subsidie ook geldt voor de Derde Leerweg. De voorwaarden op een rij.

Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren
Subsidies en personeel
NieuwsGa nu samen voor SLIM

Vindt u het belangrijk te investeren in de kennis en groei van uw medewerkers? Dan kunt u op drie momenten in 2023 de SLIM-subsidie aanvragen. Wees er wel op tijd bij. De SLIM-regeling is populair!

Placeholder for Stage in autogarageStage in autogarage
Subsidies en personeel
WhitepaperEen leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

SLIM is een subsidieregeling voor ondernemers uit het mkb die het belangrijk vinden dat hun medewerkers een leven lang kunnen leren en zich zo verder ontwikkelen op de werkvloer.

Placeholder for E-learningE-learning
Subsidies en personeel
NieuwsSamen werken aan personeelsontwikkeling met SLIM-subsidie

Ook in 2023 kunt samen met andere mkb'ers weer SLIM-subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor het maken van ontwikkelplannen of een nieuwe leermethode.