Placeholder for Medewerkers samen aan tafelMedewerkers samen aan tafel

SLIM subsidie

Ontdek de SLIM subsidie: investeer in de groei van je team en onderneming.

Subsidie informatie

Subsidiebedrag

Max. € 24.999 (individueel), € 500.000 (samenwerking)

Subsidie%

Max. 80%

Indieningsperiode

Vanaf 3 juni (samenwerking), 2 september (individueel)

Systeem

First come First Serve/Loting

Versterk je onderneming met de SLIM subsidie

Wil je investeren in de ontwikkeling van je medewerkers en dus in je onderneming? Dan mag je de subsidie Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in het mkb (SLIM) niet missen.

Voor wie is de SLIM subsidie?

Alle ondernemers in de mkb kunnen profiteren van deze subsidie. Voor ondernemers actief in de landbouw, horeca of recreatiesector geldt dat ook grootbedrijven een subsidieaanvraag mogen indienen. Denk je aan samenwerking? Samenwerkingsverbanden kunnen ook een subsidieaanvraag indienen. In een samenwerkingsverband kunnen naast twee mkb-bedrijven ook werkgevers- en werknemersverenigingen, onderwijsinstellingen en een O&O- fonds (een stichting die door sociale partners bestuurd wordt) deelnemen.

Welke activiteiten komen in in aanmerking voor subsidie?

De activiteiten die in aanmerking komen voor SLIM subsidie moeten aansluiten bij tenminste één van de volgende omschrijvingen:

Een project waarvoor een mkb-onderneming subsidie aanvraagt mag maximaal twaalf maanden duren. Een project uitgevoerd door een grootbedrijf of samenwerkingsverband mag maximaal 24 maanden in beslag nemen.

Wil je meer inzicht in hoe je optimaal gebruik kunt maken van de SLIM regeling? Download ons whitepaper 'Een leven lang leren en ontwikkelen? Zo maak je slim gebruik van de SLIM-regeling' en zet de eerste stap naar een duurzame toekomst voor je bedrijf.

Download het gratis whitepaper

Wat is het subsidiebedrag?

Het subsidiepercentage kan oplopen tot maximaal 80% van de subsidiabele kosten. De subsidie voor enkelvoudige bedrijven bedraagt maximaal € 24.999. Voor samenwerkingsverbanden is dit maximaal € 500.000.

Voorschotmogelijkheid op het subsidiebedrag

Samenwerkingsverbanden konden al een voorschot krijgen op het aangevraagde subsidiebedrag. Sinds 2023 geldt dat ook voor mkb'ers die zelfstandig een aanvraag indienen. Zij kunnen een voorschot krijgen van 50% over het subsidiebedrag. Volledig voorfinancieren hoeft dus niet meer.

Looptijd en deadlines SLIM subsidie

De SLIM subsidie kent elk jaar drie openstellingen. Ben je mkb-ondernemer? Dan kun je een subsidieaanvraag indienen van 1 maart tot en met 28 maart en van 2 september tot en met 30 september. Voor samenwerkingsverbanden en grootbedrijven is de regeling geopend van 3 juni tot en met 31 juli. Subsidieaanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Bij overtekening van het budget vindt loting plaats onder alle gedurende het volledige tijdvak ingediende aanvragen.

Meer budget in 2024

Voor 2024 zijn de SLIM-budgetten voor grootbedrijven in de landbouw-, horeca- of recreatiesector (SLIM) verhoogd. Er is dit jaar € 7,631 miljoen extra budget beschikbaar. Dit extra budget wordt gebruikt om de subsidieplafonds van de nog resterende aanvraagtijdvakken voor mkb-ondernemingen en samenwerkingsverbanden te verhogen.

Er gaat € 5 miljoen extra naar de subsidieronde voor samenwerkingsverbanden die tot 31 juli openstaat. De resterende € 2,631 miljoen komt ten goede aan de openstelling voor individuele mkb-ondernemers. Dit tijdvak gaat open op 2 september.

Meer subsidiekansen voor duurzame inzetbaarheid personeel

Naast de SLIM-subsidie zijn er nog meer interessante subsidies voor duurzame inzetbaarheid van je personeel. Een overzicht van deze subsidies kun je terugvinden op onze overzichtspagina 'Subsidies en personeel'.

Het subsidiepercentage kan oplopen tot maximaal 80% van de subsidiabele kosten. De subsidie voor enkelvoudige bedrijven bedraagt maximaal € 24.999. Voor samenwerkingsverbanden is dit maximaal € 500.000.

Meer informatie of een keertje sparren?

De SLIM-subsidie helpt bedrijven echt verder in hun ontwikkeling. Wil je je kans op een succesvolle aanvraag vergroten? Neem contact op met Patrick Verschure, via telefoonnummer 06-53186164 of stuur Patrick een e-mail.

Whitepaper
Placeholder for Medewerkers samen aan tafelMedewerkers samen aan tafel

Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

Download het whitepaper

Subsidieregeling SLIM voor mkb-ondernemers die hun medewerkers een leven lang willen laten leren en ontwikkelen op de werkvloer. Download het whitepaper.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Patrick
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure
Investeer in de ontwikkeling van je medewerkers met de SLIM-subsidie. Voor subsidiemogelijkheden neem contact met mij op!

Patrick Verschure
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-53186164

Linkedin

Ook interessant voor je

Placeholder for Leerling mbo werk aan machine in praktijkonderwijsLeerling mbo werk aan machine in praktijkonderwijs
Subsidies en personeel
NieuwsBetere aansluiting onderwijs op arbeidsmarkt? In 2024 weer RIF-subsidie

Het beroepsonderwijs moet beter aansluiten op onze arbeidsmarkt. Via het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF) wil de overheid projecten stimuleren die hieraan bijdragen. Heb je een idee? In 2024 kun je tot € 2,5 miljoen subsidie aanvragen per project.

Placeholder for Ontwikkelen personeelOntwikkelen personeel
Subsidies en personeel
NieuwsSamen werken aan personeelsontwikkeling met SLIM-subsidie

Eenmaal per jaar kun je samen met andere mkb'ers SLIM-subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor het maken van ontwikkelplannen of een nieuwe leermethode.

Placeholder for TipsTips
Subsidies en personeel
ArtikelSubsidie Praktijkleren, dit zijn de tips & tricks

Ben je een leerwerkbedrijf, heb je het afgelopen schooljaar leerlingen begeleid en wil je in aanmerking komen voor de subsidie Praktijkleren? Dit zijn de tips & tricks om te voldoen aan de voorwaarden van de subsidie Praktijkleren en om maximale subsidie te behalen.

Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren
Subsidies en personeel
NieuwsGa nu samen voor SLIM

Vind je het belangrijk te investeren in de kennis en groei van uw medewerkers? Dan kun je op drie momenten in 2024 de SLIM-subsidie aanvragen. Wees er wel op tijd bij. De SLIM-regeling is populair!

Placeholder for Academie podologieAcademie podologie
Ook werken aan een leven lang ontwikkelen door je medewerkers te ondersteunen, methodiek te ontwikkelen of zelfs een bedrijfsschool op te zetten? Epiic kent de weg in subsidieland
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure

Patrick Verschure
Consultant innovatie, Epiic

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.
Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws