Placeholder for ZonneboilerZonneboiler

Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++)

Wilt u hernieuwbare energie produceren om zo de CO2-uitstoot omlaag te brengen? Dan kunt u subsidie aanvragen via de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++).

Subsidie informatie

Subsidiebedrag

Vanaf € 75/ton CO2 tot € 400/ton CO2

Indieningsperiode

Vanaf 10 september 2024

Systeem

First come / first serve

Welke technieken komen in aanmerking voor SDE++?

De Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++) moet een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot met 49% in 2030. Zowel bedrijven als non-profit organisaties kunnen gebruikmaken van de regeling. Zij kunnen SDE++ aanvragen voor het opwekken van duurzame energie om zo de productie van CO2 te reduceren.

Sinds 2023 wordt het budget dat beschikbaar is voor de SDE++ verdeeld over zogenaamde ‘hekjes'. Deze hekjes moeten ervoor zorgen dat er meer budget gaat naar technieken die op de korte termijn minder kosteneffectief zijn, maar op de langere termijn noodzakelijk zijn voor de energietransitie.

In 2024 kunt u subsidie aanvragen voor vijf hoofdcategorieën:

Wanneer kunt u SDE++ aanvragen?

U kunt jaarlijks subsidie aanvragen voor deze regeling. Elk jaar zijn er vijf openstellingsrondes. Het moment van aanvragen is namelijk afhankelijk van de benodigde subsidie per ton CO2-reductie. Het is dus belangrijk om uw project vóór het indienen van uw aanvraag goed door te rekenen, zodat u weet welke vergoeding u minimaal moet krijgen om uw project rendabel uit te voeren. In 2024 kunt u subsidie aanvragen op de volgende momenten:

Wilt u meer informatie over de SDE++ of hulp bij het indienen van uw subsidieaanvraag? Neem contact met ons op. Samen maken we het verschil in de overgang naar duurzame energie.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Dennis
Placeholder for Dennis TimmermansDennis Timmermans
Onze consultants ondersteunen u graag bij uw subsidieaanvraag. Neem voor meer informatie over SDE++ contact met mij op

Dennis Timmermans
Consultant subsidies bij Epiic

Bel: 06-10208935

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for ZonnepanelenparkZonnepanelenpark
NieuwsSDE++ in 2024 voor hernieuwbare energie en CO2-reductie

Ook in 2024 is het weer mogelijk om SDE++ subsidie aan te vragen. Wilt u projectmatig investeren in het opwekken van duurzame energie en zo de CO2-uitstoot reduceren? Vanaf 10 september kunt u een aanvraag indienen.

Placeholder for Energie zonnepanelen en windmolensEnergie zonnepanelen en windmolens
NieuwsAanspraak maken op SDE++? Een kwalitatief goed projectplan helpt

De subsidie SDE++ richt zich zowel op hernieuwbare energie als op CO2-reductie. Een goed plan? Meer kans!

Placeholder for CaprihoeveCaprihoeve
Placeholder for Epiic logo rgbEpiic logo rgb
Wij zijn een belangrijke partner voor Caprihoeve, door onze ondersteuning op financieel vlak zorgt dit voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf
Placeholder for Dennis TimmermansDennis Timmermans

Dennis Timmermans
Consultant subsidies, Epiic

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.
Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws