Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Zonnepanelen en windmolensZonnepanelen en windmolens

Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++)

Wilt u hernieuwbare energie produceren? Of investeren in duurzame technieken om uw CO2-uitstoot omlaag te brengen? Dan kunt u subsidie aanvragen via de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++).

Voor ondernemers die kiezen voor groen en duurzaam

De Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++) moet een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot met 49% in 2030. Naast subsidie voor investeringen in biomassa, windenergie, zonne-energie en waterkracht komen ook de volgende technieken in aanmerking voor SDE++:

Wanneer kunt u SDE++ aanvragen?

U kunt jaarlijks subsidie aanvragen voor deze regeling. Elk jaar zijn er vijf openstellingsrondes. Het moment van aanvragen is namelijk afhankelijk van de benodigde subsidie per ton CO2-reductie. Het is dus belangrijk om uw project vóór het indienen van uw aanvraag goed door te rekenen, zodat u weet welke vergoeding u minimaal moet krijgen om uw project rendabel uit te voeren.

De SDE++ subsidie zou op 6 juni weer opengaan. De nieuwe aanvraagronde is echter uitgesteld tot september.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Dennis
Placeholder for Dennis TimmermansDennis Timmermans
Onze consultants ondersteunen u graag bij uw subsidieaanvraag. Neem voor meer informatie over SDE++ contact met mij op

Dennis Timmermans
Consultant subsidies bij Epiic

Bel: 06-10208935

Linkedin
Whitepaper
Placeholder for Bedrijfspand duurzaam bouwenBedrijfspand duurzaam bouwen

Download het whitepaper

Duurzaam bedrijfspand? Fiscaal voordeel en subsidie

Wilt u investeren in de bouw of verbouw van een bedrijfspand? En wilt u daarbij milieuvriendelijke en energiezuinige maatregelen treffen? Dan zijn er diverse mogelijkheden om fiscaal voordeel te ontvangen of subsidie aan te vragen. Denk aan de investeringsregelingen EIA en MIA\Vamil of aan subsidies zoals ISDE en SDE++.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.
Placeholder for CaprihoeveCaprihoeve
Placeholder for Epiic logo rgbEpiic logo rgb
Wij zijn een belangrijke partner voor Caprihoeve, door onze ondersteuning op financieel vlak zorgt dit voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf
Placeholder for Dennis TimmermansDennis Timmermans

Dennis Timmermans
Consultant subsidies, Epiic

Subsidies

Wilt u uw innovatiekrachten vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel. Er zijn vele subsidiemogelijkheden.

Ook interessant voor u

Placeholder for Energie en klimaat orgEnergie en klimaat org
NieuwsAanspraak maken op SDE++? Een kwalitatief goed projectplan helpt

De subsidie SDE++ richt zich zowel op hernieuwbare energie als op CO2-reductie. De regeling gaat in september open. Een goed plan? Meer kans!

Placeholder for Daling CO2Daling CO2
NieuwsResultaten en opvallende ontwikkelingen SDE++-ronde 2022

Van 28 juni tot en met 6 oktober 2022 was het weer mogelijk om SDE++-subsidie aan te vragen voor investeringen in duurzame energieopwekking. Inmiddels zijn alle aanvragen behandeld. De resultaten geven opvallende inzichten.