Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Zonnepanelen en windmolensZonnepanelen en windmolens

EIA en MIA: fiscaal voordeel voor duurzaam bedrijfsmiddel

Wilt u investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Meer weten over de mogelijkheden? Download het gratis whitepaper.

Fiscaal voordeel investering met EIA en MIA

Wilt u investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? De overheid ondersteunt u graag met twee fiscale investeringsregelingen: de Energie-investeringsaftrek EIA en de Milieu-investeringsaftrek MIA en Vamil.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De EIA biedt voordeel bij de aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen. Alle investeringen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel staan op de Energielijst die de overheid jaarlijks publiceert. De Energie-investeringsaftrek bedraagt in 2023 45,5% van het in aanmerking komende investeringsbedrag.

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

Op de Milieulijst staan alle bedrijfsmiddelen waarvoor u de MIA en/of Vamil kunt aanvragen. Het fiscaal voordeel dat u ontvangt voor uw investering kan in 2023 variëren van 27% tot 45%. De hoogte van het voordeel hang af van het specifieke bedrijfsmiddel. Naast de Milieu-investeringsaftrek komen bedrijfsmiddelen die op de Milieulijst staan in veel gevallen ook in aanmerking voor Vamil. Dit betekent dat u 75% van de investering willekeurig kunt afschrijven.

Download het whitepaper

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die de Energie-investeringsaftrek, Milieu-investeringsaftrek en Vamil u bieden? Download het whitepaper ‘EIA en MIA: fiscaal voordeel voor duurzaam bedrijfsmiddel’.

Download gratis
Placeholder for Groene landbouwGroene landbouw

Download het whitepaper

Fiscaal voordeel investering met EIA en MIA

Wilt u investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Vraag fiscaal voordeel aan via de EIA en MIA\Vamil. Download het whitepaper.

Placeholder for Zonnepanelen en windmolensZonnepanelen en windmolens

Heeft u na het lezen van het whitepaper nog vragen?

Of wilt u direct al sparren over uw kansen op fiscaal voordeel? Neem contact met mij op
Placeholder for Mariska TeurlingsMariska Teurlings

Mariska Teurlings
Consultant subsidies, Epiic

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.
Placeholder for Electrische auto wordt geladenElectrische auto wordt geladen
Energie-investeringsaftrekFiscaal voordeel op energiezuinige bedrijfsmiddelen

Energie-investeringsaftrek biedt fiscaal voordeel bij aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen.

Energie-investeringsaftrek
Placeholder for Zonnepanelen en windmolensZonnepanelen en windmolens
Milieu-investeringsaftrek (MIA) en VamilMilieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

Fiscaal voordeel op milieuvriendelijke investeringen.

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

Innovatie tools

Van innovatie naar een succesvol project met de innovatie tools van Epiic

Subsidies

Wilt u uw innovatiekrachten vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel. Er zijn vele subsidiemogelijkheden.